Stockholm stad söker Upphandlare till Fastighetskontoret

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Fastighetsbeståndet består av allt från större kontorsbyggnader, offentliga lokaler, idrottshallar, saluhallar, salutorg, partihandelsområden och brandstationer till slott och herrgårdar, konstnärsateljéer, villor och små torp på landet. Vi förvaltar även natur- och friluftsområden utanför kommungränsen. Vi sitter i moderna lokaler cirka 10 minuter från Centralstationen.

Arbetsplatsbeskrivning

Upphandlingsenheten ansvarar för fastighetskontorets upphandling av varor, tjänster och entreprenader. Merparten av upphandlingarna är kopplade till tjänster och entreprenader inom fastighets- och byggsektorn.

Till Upphandlingsenheten söker vi nu en erfaren upphandlare med entreprenadkompetens för en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter

I rollen som upphandlare ingår att genomföra upphandlingar både inom ramen för stora byggprojekt och för ramavtal. Likaså ingår att ge organisationen kvalificerat stöd i upphandlingstekniska frågor.

Du genomför självständigt komplexa upphandlingar framförallt för entreprenader och tekniska konsulttjänster Vidare ingår att ansvara för ett antal entreprenadkategorier, där du tillsammans med verksamheten utvecklar strategier för kategorierna men även definierar upphandlingsstrategier för enskilda upphandlingar.

Du arbetar ofta i projektform i nära samarbete med medarbetare från olika delar av verksamheten. Som upphandlare projektleder du dina upphandlingar.

Som upphandlare inom Stockholms stad blir du en del av ett välutvecklat nätverk inom en av landets största upphandlande organisationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik, teknik eller ekonomi eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.

Du ska ha goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet av arbete med LOU. Du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerade upphandlingar inom bygg- och fastighetssektorn och en god förståelse för byggprocessen. Du har dessutom goda kunskaper och erfarenhet inom entreprenadjuridik samt god kännedom om bygg- och fastighetssektorns standardavtal.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att genomföra upphandlingar av samverkansentreprenad. Likaså om du har erfarenhet av upphandlingar för teknisk fastighetsdrift.

För att lyckas i rollen krävs det att du är lyhörd, analytisk och strukturerad samt har en god förmåga att se och förstå helheter. Du har förmåga att arbeta med flera olika uppgifter parallellt. Du måste också ha förmåga att självständigt prioritera och driva arbetet framåt.

Som person har du lätt för att kommunicera, skapa och utveckla goda relationer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Övrigt

Hos oss får du

  • vara med och utveckla Stockholm
  • arbeta med spännande och unika fastigheter
  • goda möjligheter att utvecklas inom ramen för ditt uppdrag och inom Stockholms stad
  • stor frihet att planera ditt arbete
  • en chef som engagerar, stöttar och utmanar
  • hjälpsamma och kompetenta kollegor som bidrar till en god stämning på kontoret
  • en centralt belägen arbetsplats
  • förmåner som exempelvis Rikskortet, friskvård och semesterväxling
  • en arbetsgivare som jobbar med sina utmaningar

Ett Stockholm för alla

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag
2018-04-18

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Kontakt
Nils Wahlman
enhetschef
08-508 26 970

Facklig företrädare
Mark Shafti
Saco
08- 508 26 925

Reza Etemad
Vision
08-508 269 83

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *