Stockholms universitet söker upphandlare

Vill du vara med och bidra till hållbar samhällsutveckling och framstående forskning i en miljö som strävar mot effektivt verksamhetsstöd?

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 28 000 studenter, 1 600 doktorander och 5 500 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. I organisationen finns ca 55 institutioner där universitetets kärnverksamhet, utbildning och forskning bedrivs samt den centrala universitetsförvaltningen med tolv avdelningar.

Universitetsförvaltningens uppgift är att ge administrativt stöd och service till organisationen så att universitetet på bästa sätt kan bedriva utbildning och forskning. Här återfinns också Ekonomiavdelningen bestående av tre sektioner, Central stab och administration, Redovisningssektionen samt Inköps- och upphandlingssektionen. Sammanlagt arbetar ca 40 personer på Ekonomiavdelningen.

Den ena tjänsten avser ersättare för en av våra medarbetare som har gått i pension och vi söker därför nu en driven och erfaren/senior upphandlare med juridisk kompetens till den centrala inköps- och upphandlingssektionen.

Den andra tjänsten avser en resursförstärkning i form av en upphandlare med något/några års erfarenhet av upphandlingsarbete.

Du blir del av inköps- och upphandlingssektionen som idag består av 14 medarbetare. Sektionen leds av upphandlingschefen.

Arbetsuppgifter

De dagliga arbetsuppgifterna kommer att vara mycket varierande med parallella upphandlingar inom forskningsrelaterade varor och tjänster, men även upphandling av konsulttjänster, förbrukningsvaror och andra tjänster. Som upphandlare kommer du att agera projektledare och samarbetar med kravställarna tillika verksamhetsrepresentanter i upphandlingar. I arbetet ingår också att informera om avtal, samt att ge råd och stöd till organisationen. Du deltar även i interna och externa nätverk. I den seniora rollen ingår även att bistå upphandlingschefen i det operativa arbetet vid sektionen.

Kvalifikationer

För en av tjänsterna gäller akademisk utbildning inom juridik, företrädesvis med inriktning inom offentlig upphandling. För den andra gäller ovanstående alternativt annan relevant eftergymnasial utbildning, gärna med iniktning mot juridik, upphandling/inköp eller ekonomi.

För den seniora tjänsten förväntas flera års erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar inom Lagen om offentlig upphandling (LOU). För båda tjänsterna krävs vana att hantera flera projekt parallellt samt erfarenhet av elektroniska upphandlingssystem och god kunskap i officepaketet.

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av upphandling av komplexa tjänster samt avancerad teknisk utrustning
• erfarenhet av arbete i projektform/projektledning
• erfarenhet av avtalsprocesser
• erfarenhet från upphandlingsverksamhet inom universitets- och högskolesektorn

Du har god förmåga att kommunicera och att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.

Som person är du självgående, arbetar strukturerat och metodiskt. Nyfikenhet och en vilja att utvecklas ser vi som önskvärt. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt då tempot tidvis är högt. Då många projekt genomförs i grupp är god samarbetsförmåga ett krav. Du tycker om att bygga relationer och har förmågan att skapa förtroende. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tillsvidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk i din ansökan. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande.

Ytterligare upplysningar

Lämnas av upphandlingschef Susanne Ekman, tfn 08-16 44 57, susanne.ekman@su.se eller ekonomichef Pia Grankvist, tfn 08-674 75 59, pia.grankvist@su.se.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Sök jobbet”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag
2019-10-31

Ref.nr
SU FV-3346-19

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *