Stockholmshem söker senior upphandlare

Senior upphandlare med hjärta och hjärna
AB Stockholmshem, Bygg & Teknik, Upphandling & Inköp

Ditt uppdrag
Du blir en del av bolagets inköpsenhet som består av upphandlare och inköpscontrollers som ansvarar för alla bolagets upphandlingar och uppföljning. Enheten har stort förtroende i organisationen och har vuxit från en till tio personer på sex år. I rollen som senior upphandlare driver du många upphandlingar inom flera kategorier med fokus på byggentreprenader och tjänster kopplade till bygg- och fastighetsförvaltning.

Du leder upphandlingsprocessen från behovsanalys till implementering och till din hjälp har du kompetenta kolleger. Du ser till att bolagets behov möts genom väl avvägda avtal till rätt kostnad som är lätta att tillämpa i verksamheten. Genom omvärldsbevakning och branschsamverkan medverkar du i utvecklingen av enhetens strategier, processer och verktyg. Du kommer att utvecklas in i rollen som kategoriansvarig upphandlare för stora entreprenader med ledning av en senior kollega som på sikt ska trappa ned. Den rollen är strategiskt ansvarig för upphandling av bland annat Stockholmshems nyproduktion av bostadsprojekt.

Inköp i offentlig sektor är i förändring och vi förväntar oss att du är med och leder den. För att lyckas i rollen behöver du en senior inköpares djupa förståelse för strategiskt inköp i ett bolag.

Vem är du?
Du har högskolexamen inom ekonomi/teknik eller likvärdig kompetens . Du har också flera års erfarenhet av att självständigt upphandla byggentreprenad och andra tjänster och du har erfarenhet av att arbeta kategoristyrt. Du har även stor erfarenhet av att upphandla komplexa avtal inom flera kategorier med bland annat AFF och ABK som grund. Det är meriterande om du har erfarenhet från offentlig sektor, gärna inom bostadsbolag.

Som person är du målfokuserad och ansvarstagande och det är viktigt för dig att dina upphandlingar verkligen leder till att nå verksamhetens mål. Du är strukturerad och noggrann, prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och får saker i mål enligt tidplan på ett sympatiskt och ödmjukt sätt. Om du dessutom delar vår passion för inköp, vill bidra till samhället, är prestigelös och vill ha kul på jobbet så kommer du att trivas hos oss. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Hos oss är du en del av ett kundnära företag, som vågar tänka nytt och där du får bidra med samhällsnytta varje dag. Vi månar om varandra och värderar hållbarhet inom alla delar av bolaget. Bland annat erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att semesterväxla och pensionsväxla.

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfald i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 29 mars 2020 men vänta inte med att skicka in din ansökan då urval sker löpande. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 38 h/vecka med start så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Morgan Jansson, inköpschef, tel. 08-508 39 462. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Malin Flodqvist, HR, tel. 08-508 39 123. Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08-508 39 508.

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag med närmare 60 000 hyresgäster. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat staden, och skapat hem och bostadskvarter åt stockholmarna. Stockholmshem ägs av Stockholms stad.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Löneform: Fast månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2020/1146
Sista ansökningsdag: 2020-03-29


Sista ansökningsdag
2020-03-29

Referensnummer
2020/1146

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb