Strategisk inköpare till Akademiska Hus

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation. Nu söker vi en strategisk inköpare till vår inköpsavdelning i Stockholm. Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som strategisk inköpare är du en av inköpsavdelningens experter som driver och leder inköpsarbetet självständigt för utvalda kategorier inom fastighetsförvaltning, främst bygg- och installationsentreprenader.

Du tar rollen som rådgivare gentemot inköpsavdelningens interna beställare och du leder proaktivt upphandlingsprocessen från A till Ö. Tillsammans med Akademiska Hus interna beställare utvecklar du upphandlingsstrategier och säkrar att upphandlingarna i respektive kategori följer Akademiska Hus riktlinjer, samt att de ger de bästa och mest hållbara resultaten.

Du arbetar självständigt och i team med att planera, genomföra och följa upp upphandlingar. Du samverkar också löpande med kollegorna på inköpsavdelningen för att säkerställa att bolagsgemensamma strategier tas tillvara och för att utveckla våra gemensamma processer genom ständiga förbättringar.

Vidare förväntas du aktivt bevaka marknaden och genom dialog stärka Akademiska Hus attraktivitet gentemot relevanta leverantörer.

Din erfarenhet och utbildning

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik, teknik eller ekonomi eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.

Vi ser att du har goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet av LOU och en gedigen erfarenhet från en liknande roll. Du har dessutom goda kunskaper och erfarenhet inom entreprenadjuridik samt god kännedom om bygg- och fastighetssektorns standardavtal.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att genomföra upphandlingar för teknisk fastighetsdrift.

Dina personliga egenskaper

Som person är du analytisk, självgående och trygg i dig själv. Ditt arbetssätt är strukturerat och du gillar att hålla ordning och reda. Rollen ställer stora krav på att du kan organisera dina dagar, planera och prioritera.

Flera uppdrag behöver kunna hanteras parallellt och du behöver klara av att arbeta med olika arbetsuppgifter samtidigt. Därför är det också viktigt att du samtidigt kan sätta gränser och hålla deadlines.

Arbetet innebär ett nära samarbete med olika delar av verksamheten därför är det viktigt att du tycker om att samarbeta och kan bidra till vår gemensamma utveckling och vår goda laganda. Du har lätt för att etablera goda relationer, är mycket service-minded och trivs med att stödja och hjälpa andra.

Du erbjuds

På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med vänlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål – att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar därför en kreativ blandning av medarbetare och en jämn könsfördelning.

Din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Akademiska Hus med Experis. Vi behandlar ansökningar löpande, så välkommen in med din intresseanmälan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Rocafort Svensson på 08-7362877. Sista ansökningsdag är den 31 augusti.

Välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag,  31 augusti.

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb