Upphandlare till Enköpings kommun, vikariat

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se/

Tjänsten är placerad vid kommunledningskontoret – kommunens centrala funktion för strategisk ledning, beredning och verkställande av politiska beslut. Förvaltningen ger även service till förtroendevalda och kommunens förvaltningar.

Kommunledningskontoret innehåller avdelningarna: Kansli och stab, Utveckling, Ekonomi, HR samt Kommunikation.

På ekonomiavdelningen arbetar vi med övergripande strategiska frågor och utveckling inom ekonomistyrning, upphandling och lokalresursplanering och utvecklingsfrågor inom ekonomiområdet. Vårt arbete syftar till att ge våra politiker bra beslutsunderlag och för att visa våra kommuninvånare vad våra skattepengar används till. Vi är ett team på ungefär femton medarbetare uppdelade på tre enheter. Avdelningen leds av kommunens ekonomichef.

Arbetsbeskrivning

På upphandlingsenheten på kommunledningskontoret arbetar vi med kommunövergripande ramavtalsupphandlingar, samt på uppdrag med objektsupphandlingar. Som upphandlare har du en konsultativ roll och fungerar som en specialist inom upphandlingsområdet. Arbetet innebär många både interna och externa kontakter.

I upphandlingsprocessen är du en projektledare och driver självständigt dina upphandlingar från behovs- och marknadsanalys till uppföljning av avtal.

Förutom att ansvara för upphandlingar inom kommunen finns också möjlighet att få samordna och driva upphandlingar åt hela länet. Kommunen har ett väl utvecklat upphandlingssamarbete med våra sex kringkommuner, samt inom nätverket 4M (Fyra Mälarstäder: Strängnäs, Eskilstuna, Västerås och Enköping). Samtidigt sker en strategisk utveckling av kommunens inköpsprocess under ledning av en nytillsatt inköpschef.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, viktigt och utmanande arbete, flextid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen inom ekonomi, inköp/upphandling eller juridik, eller annan utbildning som vi bedömer som lämplig. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Du har erfarenhet av upphandling och/eller inköp, gärna från offentlig sektor, samt kunskap/kännedom om LOU.

Du är självgående och ansvarstagande, strukturerar själv ditt arbete och driver dina processer. Samtidigt arbetar du bra med andra människor. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer. Fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du förstår komplicerade språkliga underlag och kan producera egna dokument av hög kvalitet.

Du har förmåga att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde:   2017-11-01
Tidsbegränsad till: 2018-12-31
Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-09-30
Referensnummer:   C15007

Välkommen att söka via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontaktperson

Anette Forslund
Upphandlingschef
0171-62 54 46

Facklig företrädare

Camilla Wester
Saco0171-62 54 42
camilla.wester@enkoping.se

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan. Vi kommer att påbörja urvalsarbetet omgående och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi ber dig därför att ansöka snarast.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-101029.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *