Upphandlare till Huddinge kommun

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Enhetsbeskrivning

Brinner du för att genomföra upphandlingar och tilltalas av att driva projekt?
Nu söker vi dig som vill verkställa mål och strategier för Huddinge kommuns upphandlingsverksamhet.

Upphandlingsverksamheten är centralt placerad vid kommunstyrelsens förvaltning och är kommunens kunskapskälla avseende upphandling och inköp. Upphandlingssektionen genomför ramavtalsupphandlingar samt övriga större upphandlingar inom kommunen. Vidare arbetar sektionen aktivt med uppföljning avseende avtalstrohet samt avtalsuppföljning.
Kommunen befinner sig i ett expansivt skede. För närvarande pågår bland annat en revidering av styrdokumenten för upphandling.

Om arbetet

Upphandlingsverksamheten är under utveckling vilket ger dig stor påverkansgrad vad gäller att fortsätta att förädla arbetssätt och metoder. Huddinge kommun erbjuder ett arbetsklimat som präglas av högt tempo och engagerade medarbetare. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm.

Som Upphandlare hos oss kommer du bland annat att:
– Upphandla såväl ramavtal som andra upphandlingskontrakt
– Leda upphandlingsprocessen
– Leda och kvalitetssäkra det strategiska arbetet inför upphandling; marknadsdialog, omvärldsbevakning och analys
– Säkerställa att kommunen tar kvalificerad och strategisk ställning till paketering, avtalsform o.s.v. inför upphandling
– Säkerställa uppfyllnad av aktuella policyer och andra styrdokument, etiska krav samt efterlevnad av relevanta lagar och regler avseende upphandlingsrelaterade frågeställningar
– Sträva efter, och redovisa, kostnadsbesparingar och andra aktuella mervärden
– Vara våra verksamheter behjälplig i upphandlings- och avtalsrelaterade frågor
– Informera och utbilda internt och externt
– Delta i verksamhetsutveckling, både internt inom sektionen, och övergripande, i syfte att utveckla kommunens upphandlingsverksamhet, förbättra avtal och avtalshantering o.s.v.

Din profil

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning som är relevant för upphandlingsyrket. Gärna en ekonomisk eller juridisk examen.
Du har mycket goda kunskaper i svenska, är duktig på både muntlig och skriftlig framställning samt har minst två års erfarenhet av att självständigt genomföra offentliga upphandlingar.
Goda kunskaper i excel är önskvärt samt en vana vid e-avrop och/eller andra upphandlingssystem.

Vi söker dig som är strukturerad och som kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du kvalitetsmedveten och noggrann.
Vi ser också gärna att du med din specialistkunskap förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra och att du kan vara en kunskapsresurs för andra.
Vidare värdesätter vi kreativitet i form av att du kommer med idéer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Du arbetar bra med komplexa frågor och har en problemlösande analysförmåga. Även en språklig analytisk förmåga. Du förstår komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna och producerar egna dokument av hög kvalité. I rollen uppskattar vi om du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
Att ha en god samarbetsförmåga är också en viktig framgångsfaktor i arbetet. Du arbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. För övrigt är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Erfarenhet från kommunal eller från politiskt styrd organisation är meriterande i rollen.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Filmer om Huddinge

Vill du veta mer om vår syn på ledarskap och medarbetarskap eller Huddinges historia? Titta gärna på våra filmer


Upplysningar
Hans Nyström
ekonomidirektör
08-535 302 10

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten
se Facklig kontaktinformation

Sista ansökningsdatum
2018-06-03

Referensnummer
KSF:2018:14