Upphandlare till SKL Kommentus Inköpscentral

SKL Kommentus-koncernen består av tre bolag; SKL Kommentus, SKL Kommentus Inköpscentral och AffärsConcept. SKL Kommentus AB är moderbolaget och däri ligger också vår mediaverksamhet. Totalt har koncernen ca 90 anställda. SKL Kommentus Inköpscentral (SKI) har som Inköpscentral funnits sedan 2011 och är i dag en väletablerad organisation som stödjer SKLs medlemmar med ramavtal. Affärsområde Ramavtal är uppdelat i tre grupper; projektledning, upphandling samt Stockholms Inköpscentral (STIC), där projektledning och upphandling förser SKL Kommentus Inköpscentral AB med ramavtal. Affärsområdet Ramavtal har börjat använda kategoristyrning som metod för att projektera, upphandla och förvalta sin ramavtalsportfölj. Läs mer om vår verksamhet på vår webbplats www.sklkommentus.se

Jobbar du idag som upphandlare, inköpare eller strategisk inköpare och har ett brinnande intresse för upphandlingsfrågor? Vill du ha möjlighet att utvecklas ytterligare inom offentlig upphandling och arbeta i en verksamhet där upphandlingsfrågor är kärnverksamheten? Då är SKI rätt arbetsplats för dig!

Tjänsten
Som upphandlare hos oss genomför du nationella samordnade upphandlingar för våra kunder som är kommuner, landsting, regioner och deras bolag, från förstudie till avtalstecknande. Du har ett nära samarbete med vår juridiska avdelning och är ansvarig kategoriägare inom de kategorier du kommer att verka inom. Du agerar även stöd vid avtalsfrågor och avtalstolkningar under avtalsperioden. I arbetsuppgifterna ingår även att göra risk- och konsekvensanalyser samt att självständigt kunna detaljplanera utifrån bestämd tidplan. Du förväntas också löpande bidra till upphandlingsavdelningens metod- och verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer
• Minst två års erfarenhet som upphandlare inom offentlig upphandling eller minst ett års erfarenhet som junior upphandlare samt minst två års annan lämplig upphandlings- eller inköpserfarenhet
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, juridik eller ingenjörsämnen, alternativt inom upphandling, inköp eller annan för tjänsten relevant utbildning
• God förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift samt självständigt ta fram texter
• Självständigt kunna planera arbetsmoment utifrån satt tidplan
• Erfarenhet av både tjänste- och varuupphandlingar är meriterande
• Meriterande om du har arbetat med eller på annat sätt har erfarenhet av kategoristyrning

Profil
För att lyckas i ditt arbete bör du vara en drivande och engagerad person, som är bra på att få saker utförda i tid. Du har god kunskap om affärer och ser möjligheter där andra inte gör det. Vidare är du noggrann och strukturerad i ditt arbete, analytisk men samtidigt kreativ. Du trivs att arbeta i team och bidrar till en positiv laganda.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten som upphandlare är du välkommen att kontakta upphandlingschef Annelie Dufva 08 709 59 12 eller HR-ansvarig Daniel Yousefi 08 709 59 93. Sista ansökningsdag är 31 juli 2016, men vi kommer att göra ett löpande urval så skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt
Vi sitter i moderna lokaler centralt vid Slussen i Stockholm. Vi erbjuder ett arbete i en positiv och trivsam miljö där vi arbetar utifrån våra kärnvärden kompetens, kvalitet och service vilka genomsyrar organisationen. Vi är måna om våra medarbetare och strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och hoppas att du vill bidra till att vi når dit. Vi ser positivt på mångfald och därför eftersträvar vi sökande med olika etnicitet, kön och ålder.

Vi undanber oss samtliga annonsförsäljare och rekryteringsföretag i denna rekrytering.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *