UpphandlingsCenter Falun Borlänge-regionen växer och söker flera strategiska upphandlare med inriktning sociala tjänster/hälsovård/utbildning samt IT/digitalisering

UpphandlingsCenter Falun Borlänge-regionen växer och söker flera strategiska upphandlare med inriktning sociala tjänster och hälsovård samt IT/digitalisering. Vi är i en stark utvecklingsfas och UpphandlingsCenters grunduppdrag utökas den 1 januari 2019 med nya spännande kategoriområden. Vi erbjuder nu både upphandlare och verksamhetskunniga chansen att vara med och forma vårt nya upphandlingsteam inom områdena sociala tjänster, hälsovård och utbildning. Vi är också i behov av upphandlare inom IT/digitalisering och på sikt inom området entreprenad.

Om oss

UpphandlingsCenter Falun Borlänge-regionen är en gemensam upphandlingsorganisation för de samverkande dalakommunerna Falun, Borlänge, Ludvika, Gagnef, Säter och Hedemora. Vårt uppdrag är att svara för all upphandling, med några få undantag, och vårt fokus ligger på affärsnytta och hållbara offentliga affärer.

UpphandlingsCenter (UhC) har huvudkontor i Ludvika och även kontor i Borlänge, Falun, Gagnef, Säter och Hedemora. För närvarande är vi ca 20 medarbetare men med ett utökat uppdrag behöver vi bli fler.

Vi gör årligen upphandlingar för mellan 2 och 3 miljarder kronor. Spännvidden är stor – vi upphandlar allt från organisations-/ledarskapsutveckling, tekniska konsulttjänster, IT, livsmedel, fordon och fastighetstjänster. Mera information om oss hittar du på www.upphandlingscenterfbr.se

Om de spännande tjänsterna

Tjänsterna innebär att du arbetar med egna upphandlingar främst inom sociala tjänster och hälsovård samt utbildningstjänster eller inom IT och digitalisering.

Våra upphandlare är indelade i team. Du kommer tillsammans med duktiga kollegor att utgöra ett av dessa team, som är specialiserade inom olika branscher och områden. Där kommer du självständigt att planera, genomföra samt följa upp upphandlingar som drivs i projektform med dig som projektledare eller projektmedlem. Det förekommer både ramavtalsupphandlingar och specifika upphandlingar.

Du bidrar till affärsutvecklingen av UpphandlingsCenter och har nära kontakt/dialog med våra samverkande kommuner och deras verksamheter.

Ditt arbetsområde kan komma att innebära ett närmare samarbete med någon av våra kommuner t.ex. Falu kommun, Borlänge kommun eller Hedemora kommun. Det innebär i så fall att du får jobba med varierande upphandlingsfrågor någon dag i veckan på dessa orter.

Kvalifikationer

Vi vill att du har

• Högskoleutbildning med inriktning socionom, vård och omsorg, IT, eller annan lämplig utbildning som kan bedömas som likvärdig, gärna kombinerat med relevant arbetslivserfarenhet. Vi söker även dig som har en YH-utbildning med inriktning offentlig upphandling
• Du har lätt för att utrycka dig i tal och skrift och har goda kunskaper i Officepaketet

Meriterande

• Erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och vana av upphandlingssystem
• Erfarenhet av projektledning och att arbeta i projektform
• Verksamhetserfarenhet från något av kategori-/avtalsområdena

För tjänst med inriktning sociala tjänster, hälsovård och utbildning är det meriterande med erfarenhet av genomförande av upphandlingar där HVB hem och andra socialtjänster är två exempel. Det är även meriterande om du har arbetat inom ovan nämnda områden i tex en kommunal verksamhet.

För tjänsten med inriktning IT och digitalisering är det meriterande med erfarenhet av genomförande av upphandlingar där IT eller verksamhetssystem är två exempel. Det är även meriterande om du har arbetat med digital verksamhetsutveckling samt känner till standardavtal Avtal 90.

Även du som har erfarenhet inom Entreprenad och AMA AF är välkommen att höra av dig då behov finns inom detta område till ett av våra befintliga team.

Din profil

För att lyckas i arbetet behöver du vara en engagerad och social person med god analytisk förmåga och ha ett strukturerat arbetssätt. Du ska kunna arbeta självständigt men också vara initiativrik samt fungera drivande i de processer du involveras i.

Du är duktig på att informera och kommunicera så att det är lätt för dina kunder och kollegor att förstå. Tjänstens kontaktytor ställer krav på hög servicekänsla och mycket god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Vi erbjuder dig

Vi på UpphandlingsCenter tycker det är viktigt att ge våra medarbetare goda förutsättningar för ett långt och hållbart arbetsliv så vi erbjuder även friskvårdsbidrag/friskvårdstid samt hälsoundersökningar till våra medarbetare. Vi ordnar regelbundet sociala aktiviteter.

Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang i en framtidsinriktad organisation där du får goda möjligheter att påverka och utveckla din kunskap inom offentlig upphandling.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna, läs mer på www.samarkand2015.com

Anställningsform

Anställningarna som strategisk upphandlare är tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde sker efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Placeringsort för anställningen är Ludvika. Tjänsterna som erbjuds innebär att man några dagar i veckan kan finns på plats i tex Falun, Borlänge eller Hedemora.

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Chef UpphandlingsCenter Anders Karlin, 0240-866 09 eller anders.karlin@ludvika.se

Upphandlingschef Mariana Hasselström, 0240-860 67 eller mariana.hasselstrom@ludvika.se

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0240-860 00.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 2018-10-26. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du hittar på www.ludvika.se/ledigajobb

Var vänlig och ange i din ansökan vilken inriktning, 1) Sociala tjänster/hälsovård/utbildning eller 2) IT/digitalisering eller 3) Entreprenad, du söker till.

Till andra rekryterings- och annonsföretag: Vi har redan valt våra samarbetspartners i samband med denna annons.

Välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag
2018-10-26