Upphandlingsstrateg till Sveriges Kommuner och Landsting

Stockholm

Arbetsplatsbeskrivning

En fråga om demokrati. SKL är en medlemsorganisation för kommuner, landsting och regioner. Som arbetsgivar- och intresseorganisation driver vi deras frågor och erbjuder stöd och service. Vi väcker frågor, agerar kraftfullt och bildar opinion. Vårt uppdrag är att ge kommuner, landsting och regioner bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. Målet är att utveckla välfärden. Vi är en spännande och utvecklande arbetsplats för dig som är intresserad av samhällsfrågor. På SKL har du möjlighet att bidra till och påverka samhällets utveckling. Arbetet leder till många stimulerande kontakter med personer i olika positioner och med olika kompetenser inom såväl näringslivet som den offentliga sektorn. Vårt kontor finns vid Slussen i Stockholm med en fantastisk utsikt över staden. Läs mer om SKL på www.skl.se.

Uppdraget

Du är placerad på avdelningen ekonomi och styrning som består av tre sektioner vilka huvudsakligen arbetar med demokrati- och styrningsfrågor, statistik och ekonomisk analys. Som upphandlingsstrateg ingår du i sektionen för demokrati och styrningsfrågor och direktrapporterar till sektionschef. Att arbeta med upphandling som styrmedel för att uppnå samhälleliga mål om hållbarhet, konkurrens och innovation är en prioriterad fråga för SKL. Uppdraget innebär att verka för att SKL:s medlemmar har goda möjligheter att ta tillvara de vinster upphandlingen kan ge i form av ökad effektivitet och minskade kostnader genom att genomföra fler funktions- och innovationsvänliga upphandlingar.

I rollen förväntas du vara en expert med breda och gedigna kunskaper inom inköps- och upphandlingsområdet och du har erfarenhet från att ha arbetat med detta utifrån ett ledning-  och styrnings perspektiv. Du ska på en strategisk nivå stödja och representera våra medlemmar med intressebevakning, medlemsstöd och framförallt bidra till att angelägna utvecklingsprojekt inom området genomförs. Som upphandlingsstrateg medverkar du i olika nätverk och arbetar för ett gott samarbete med myndigheter, departement och privata näringslivet.

Tjänsten är nyinrättad vilket innebär att du har möjlighet och att påverka innehållet och strukturen i arbetet. En del i arbetet är intressebevakning och påverkan på nationell nivå och EU-nivå. Det innebär att du deltar i utredningar, analyserar och påverkar förslag till lagar och förordningar, genomför uppvaktningar, besvarar remisser och tar fram underlag för politiska beslut.

Din profil

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom området och gedigen arbetslivserfarenhet av strategiskt inköp och upphandling inom offentlig sektor, du är väl insatt i LoU. Du har en god förmåga och vana att leda projekt och erfarenhet av att arbeta med eller i en politikerstyrd organisation. Vidare är du kommunikativ och bra på att hålla muntliga föredragningar inför större publik och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra i t.ex. projekt- och samverkansgrupper. Erfarenhet av påverkansarbete samt att ha arbetat i ledande position inom kommun, landsting eller region ses som meriterande.

Det är viktigt att du är intresserad av samhällsfrågor, har lätt för att sätta dig in i nya frågor och har förmågan att strukturera problemställningar. För att lyckas i rollen är du som person relationsskapande, flexibel och prestigelös.

Välkommen med din ansökan!
Visa intresse senast den 29 januari 2017, direkt via ”Sök Jobbet” i denna annons eller via  www.boardtalk.se där du bifogar CV och ett kortare brev. Eventuella frågor besvaras av ansvarig konsult Marina Sjölin tel. 070-790 10 34 eller Anna Hultkrantz, tel. 073-834 33 20.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *