Uppsala kommun söker Entreprenadupphandlare

Diarienr: KSN-2018-2237
Arbetsplats: Upphandling och inköp
Förvaltning: Kommunledningskontoret

Arbetsplatsbeskrivning

Uppsala är en av Sveriges storstäder och har över 200 000 invånare. Antalet invånare i Uppsala växer ständigt. Med kort avstånd till Stockholm, och Arlanda, ligger Uppsala i Sveriges centrum. Uppsala kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet.

Vi på Upphandling och inköp växer. Vill du arbeta som upphandlare i en stimulerande miljö med trevliga kollegor som driver ett aktivt utvecklingsarbete?
Vill du vara med och hjälpa Uppsala att växa samt bidra till Uppsala kommuns utveckling?
Då ska du komma till oss!

”Uppsala växer snabbt och det är många spännande projekt som pågår. Det känns jätteroligt att få vara en del i detta. […] Vi är ett jättebra gäng som har roligt tillsammans. Alla är väldigt prestigelösa och dörren är alltid öppen om man behöver bolla en fråga.”  – entreprenadupphandlare, Uppsala kommun.

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till social utveckling, miljö- och klimatmål samt ekonomisk hushållning. Enheten arbetar i olika produktkategoriteam såsom Fastighet och entreprenad, Fordon och transport, IT, Tjänster, Varor, Vård och omsorg samt Livsmedel. När enheten väl har expanderat kommer vi att hantera kommunens samtliga annonserade upphandlingar.
Vi ansvarar även för kommunens e-handel samt arbetar aktivt med avtalsuppföljning med hjälp av våra avtalscontrollers. Enheten består idag av 22 personer och vi behöver nu förstärka oss med fler entreprenadupphandlare.

Mer information om Uppsala kommun: Uppsala kommun

Arbetsuppgifter

Som upphandlare vid Uppsala kommun genomför du självständigt upphandlingar i nära samarbete med kravställare ute i verksamheten. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering av inkomna anbud samt avtalsskrivning. I arbetet ingår även att informera och ge råd till verksamheten i upphandlings-/inköpsfrågor samt att ansvara för förvaltning av avtal. Vi arbetar även aktivt med leverantörsmarknaden för att få till en bra dialog i processen samt med våra interna beställare för att vara ett professionellt och affärsmässigt stöd. Du välkomnas självklart att delta i enhetens utvecklingsarbete tillsammans med övriga kollegor på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du självständigt har genomfört upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling) och har kunskap inom entreprenadupphandling alternativt är intresserad av att bli en vass upphandlare inom detta område. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning, e-handel samt av vårt upphandlingsverktyg Kommers.

Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Dessutom är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Susanne Afzelius, enhetschef, 018-727 10 26

Fackliga företrädare

Saco, Torkel Winbladh, 018-727 13 87 Vision, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Sista ansökningsdag
2018-08-13