Uppsala kommun söker upphandlare

Diarienr: KSN-2019-2147
Arbetsplats: Stab upphandling
Förvaltning: Kommunledningskontoret
Sista ansökningsdag: 2019-08-06

Vill du ha ett omväxlande arbete där du har möjlighet att påverka framtiden för Uppsalas invånare? Vi ser fram emot din ansökan!

Uppsala är med sina över 200 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.
Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på stab upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar.
Vi består idag av 26 medarbetare och kommer inom kort att dela in oss i två upphandlingsenheter samt en enhet för stöd som består av avtalscontroller, verksamhetscontroller, e-handelssamordnare och administratör. Upphandlarna jobbar inom olika produktkategoriteam: Fastighet och entreprenad, Fordon och transport, IT, Tjänster, Varor, Vård och omsorg samt Livsmedel.

Ditt uppdrag
Som upphandlare projektleder du upphandlingar och ansvarar för att planera och genomföra dessa på ett affärsmässigt sätt samt ser till att verksamhetens/kommuninvånarnas behov och de politiska målen uppfylls. Du arbetar med flera upphandlingar parallellt, med eget projektledaransvar, men samtidigt i mycket nära samarbete med verksamheten. Staben bedriver ett utvecklingsarbete som genomsyrar vår kultur och vi arbetar kontinuerligt för att bli ännu bättre i våra yrkesroller både gentemot verksamheten såväl som leverantörsmarknaden, vilket också syns väl i våra mätningar av medarbetarindex och nöjdkundindex.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling), entreprenadupphandlingar, projektledning och e-handel. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Det är även meriterande om du har kunskaper i vårt upphandlingsverktyg Kommers.

Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat samt är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Susanne Afzelius, stabschef, 018-727 10 26

Fackliga företrädare:
Saco, 018-727 13 87
Vision, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvilkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Sista ansökningsdag
2019-08-06

Diarienr
KSN-2019-2147

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb