Vi söker upphandlare till Stockholm Stad

Stockholms Stad, Serviceförvaltningen, Upphandling, upphandlingsenheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Serviceförvaltningen är en av stadens fackförvaltningar och har i uppdrag att svara för de administrativa uppgifter som är samordnade i staden såsom löneadministration, ekonomiadministration, stadsövergripande upphandlingsfrågor, kontaktcenterverksamhet, rekryteringsstöd, fastighets- och lokalfrågor samt växelfunktion. Serviceförvaltningen har ca 370 medarbetare och har sin lokalisering i Globenområdet.

På Serviceförvaltningen är kompetens och serviceanda en viktig grund för arbetsglädje och goda resultat.

Vi är en transparent och kommunicerande organisation där människor kan, får och vågar. På Serviceförvaltningen bemöts alla med tillit och respekt. Vi tar gemensamt och personligt ansvar för helheten och för vår egen del av arbetet. Vår värdegrund sammanfattas i ordet KÖRA som står för: Kompetens – Öppenhet – Respekt – Ansvar.

Beskrivning av upphandlingsenheten som arbetsplats

Avdelningen för upphandling och inköp genomför upphandlingar som är gemensamma för hela Stockholms stads organisation, förvaltar gemensamma avtal och hanterar stadens process för elektronisk handel. Därutöver genomförs upphandlingar på uppdrag av stadens nämnder och bolag. Verksamheten ska i alla sammanhang uppfattas som en modern och effektiv upphandlingsorganisation samt upplevas som en attraktiv och affärsmässig samarbetspartner för såväl uppdragsgivare som leverantörer. Avdelningen har en viktig roll i stadens arbete med att använda offentlig upphandling som ett styrmedel för att driva samhällsutvecklingen i hållbar riktning.

Vi är idag 45 medarbetare inklusive avdelningschef. Upphandlingsenheten är en del av avdelningen och omfattar för närvarande 19 upphandlare och en enhetschef. Du omges av engagerade och kunniga kollegor, som har stort driv och fokus på verksamhetens uppdrag. Arbetsplatsen är beläget centralt i ljusa lokaler nära Globen. Vi erbjuder flexibel arbetstid och friskvårdsmöjligheter. Efterfrågan på våra tjänster är stor inom staden och därför söker vi nu två nya kollegor.

Vi erbjuder dig

Arbetet som upphandlare är utåtriktat, fullt av utmaningar och ingen dag är den andra lik. Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att som projektledare ansvara för planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet och omfattning inom olika varu- och tjänstekategorier. Att förvalta och följa upp avtal är en viktig del av arbetet.

Du ansvarar för att självständigt och i grupp upprätta och sammanställa upphandlingsdokument och avtal samt ansvara för anbudsutvärdering. Arbetet omfattar också ansvar för uppföljning och förvaltning av avtal samt rådgivning kring upphandlings- och inköpsfrågor. Du har kontinuerlig kontakt och dialog med såväl uppdragsgivare som leverantörer och, inte minst, med stadens verksamheter. Du förväntas delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende arbetsmetoder och gemensamma processer.

Blir du nyfiken? Lyssna på våra kollegor som berättar om rollen som upphandlare på Stockholm stad.

Vi söker dig som har

akademisk examen, eller annan eftergymnasial utbildning, med inriktning mot upphandling/inköp, juridik, ekonomi, teknik eller annan relevant inriktning.
erfarenhet av arbete med offentlig upphandling samt kunskap om lagen om offentlig upphandling och andra tillämpliga regelverk.
erfarenhet av att som projektledare leda både mindre och större projekt.
mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet av avtalsförvaltning och kommunal verksamhet.

Du har ett affärsmässigt sinnelag och är nyfiken, kreativ och samtidigt analytisk. Du är tillmötesgående och har intresse, vilja och förmåga att lyssna in behov och leverera lösningar. Du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och har också förmågan att behålla lugnet i stressiga situationer. Du uppskattar samarbete med andra människor och kommunicerar på ett konstruktivt och smidigt sätt.

Känner du igen dig i ovanstående beskrivning och vill utvecklas som person samt vara delaktig i utvecklingen av Stockholms stads upphandlingsverksamhet? Är du dessutom prestigelös och intresserad att vara del av en större arbetsgrupp som månar om erfarenhetsutbyte så är du varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Globen
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/3870
Kontakt:
Elin Jacobsson, 08- 508 117 14
Stefan Tengbom, 08- 508 118 47
Facklig företrädare:
Luis Lopez, Vision, 08-508 116 00
Sabina Engman, SACO, sabina.engman@stockholm.se
Sista ansökningsdag 2019-08-27


Sista ansökningsdag
2019-08-27

Referensnummer
2019/3870

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb