Vill du göra skillnad som bolagsjurist på SKL Kommentus?

Tycker du att upphandlingsjuridik och avtalsrätt är bland det roligaste som finns? Vill du i ditt arbete underlätta vardagen för offentlig sektor, frigöra resurser till välfärden och bidra till ett hållbart samhälle? Samt vara med på resan om att bli Sveriges bästa arbetsplats 2020? Då bör du söka omgående!

Tjänsten
SKL Kommentus Juridiska avdelning består av fyra jurister och vi söker efter en ny kollega. Som bolagsjurist kommer du att ha en viktig roll i våra upphandlingar och ramavtal. Du kommer att granska upphandlingsdokument, utforma avtal, hantera överprövningar, bistå vid avtalstolkningar och -tvister. Det blir en hel del rättsutredningar och rådgivning. Du kommer som bolagsjurist att arbeta nära inköpscentralens upphandlings- och kategoriavdelningar och får då specialisera dig inom ett antal av inköpscentralens kategorier. Du blir medlem i vårt Juridiska råd som bl.a. sköter juridisk områdesbevakning för koncernen. Beroende på tidigare erfarenhet och intresse finns också möjlighet för dig att utbilda, hålla föredrag och skriva artiklar.

Kvalifikationer och egenskaper
• Juristexamen
• Ca fyra års erfarenhet av upphandlings- eller avtalsrättsligt arbete från upphandlande myndighet/enhet, advokatbyrå eller likvärdig kvalifikation
• Erfarenhet av att hantera överprövningar och avtalstvister
• Du är analytisk, strukturerad och har en förmåga till helhetssyn samt att prioritera
• Mycket god förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift
• Du har ett genuint intresse för stöd, service och att förmedla kunskap
• Erfarenhet av läkemedels-, bank- eller finansbranschen, entreprenad- eller immaterialrätt är meriterande

Din profil 
För att lyckas i ditt arbete har du ett stort intresse för offentlig upphandling och avtalsrätt. Du sätter kunden i fokus, har förmågan att se affären och tycker att det är kul att jobba lösningsinriktat. Vidare är du en engagerad person med god samarbetsförmåga som också är självständig i ditt arbete. Till ditt sätt är du pedagogisk, prestigelös och kan konsten att balansera mellan noggrannhet och effektivitet. Trivs du på en arbetsplats med högt tempo och spännande utmaningar så passar du bra in hos oss.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Ansökan 
Har du har frågor om tjänsten och ansökningsförfarandet är du välkommen att kontakta oss. Observera att sista ansökningsdag är 12 augusti 2018 pga semestrar och vi återkopplar till dig som senast veckan därpå.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om SKL Kommentus
SKL Kommentus-koncernen består av fyra bolag; SKL Kommentus, SKL Kommentus Inköpscentral, SKL Kommentus Media AB och AffärsConcept och tre affärsområden; ramavtal, konsulttjänster och media. SKL Koncernen har drygt 130 anställda, varav en stor andel jurister, som alla arbetar med vår kärnverksamhet som är att hjälpa både kommunala och statliga organisationer att tillgodose deras behov av varor och tjänster. Kommentus har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på vår webbplats www.sklkommentus.se

Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden och vårt mål om att bli Sveriges bästa arbetsplats.


Sista ansökningsdag: 2018-08-12

Kontaktinfo
Åsa Edman
Chefsjurist
08-709 59 56

Daniel Yousefi
HR-ansvarig
08-709 59 93