Värmdö kommun söker Upphandlare med entreprenadinriktning

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Välkommen till en av Sveriges snabbast växande kommuner! Här pågår landets enskilt största VA-utbyggnad och vi har snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till att vara en expansiv kommun i tillväxt i både stads- och landsortsmiljö. Nu bygger vi unika bostäder i kulturhistoriska fabrikslokaler och skapar nya mötesplatser för framtidens medborgare. Samtidigt förvaltar vi det kulturhistoriska arvet från Sveriges främsta keramiker och designer. Mitt i allt myller av utveckling och nybyggaranda finns vi på upphandlingsenheten för att skapa ett mervärde till våra kunder genom att stötta och vägleda i den offentliga upphandlingen.

Verksamheten expanderar och behovet av förstärkning på avdelningen har ökat. Nu söker vi en upphandlare med inriktning mot entreprenad!

Rollen som upphandlare i Värmdö kommun är ett självständigt och affärsmässigt arbete med verksamhetsfokus. Du kommer att planera och genomföra upphandlingar samt granska, skriva och följa upp ingångna avtal. Arbetet som entreprenadupphandlare bedrivs i nära samarbete med kommunens samhällsbyggnads- och tillväxtsektor. I arbetsuppgifterna ingår även att ge verksamheterna ett löpande aktivt stöd i upphandlingsfrågor, medverka vid informationstillfällen och interna utbildningar.

Entreprenadområdet omfattar såväl drifts- som byggentreprenader inom flera av kommunens verksamhetsområden. Arbetsinsatser inom andra upphandlingsområden förekommer också.

Vi erbjuder fortlöpande utbildning via kurser och seminarier för att upprätthålla en hög kunskapsnivå inom upphandlingsområdet.

Vi söker dig som har något eller några års erfarenhet av entreprenadupphandling i offentlig sektor, goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU) samt AMA-systemet, AB 04, ABT 06 och ABK 09. Högskoleexamen inom ekonomi/juridik/teknik eller annan relevant inriktning är meriterande. Du kan också ha skaffat dig motsvarande kompetens genom längre praktisk erfarenhet. Upphandlingsenheten är en stödenhet för kommunen och dess verksamhet och det är därför viktigt att du är serviceinriktad, flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har ett positivt synsätt samt tar eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har ett uppriktigt intresse för inköps- och upphandlingsfrågor vidare kan du arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Självklart kan du uttrycka dig väl i tal och skrift.

Upphandlingsenheten är en del av Sektorn för Ekonomi och uppföljning i Värmdö kommun. Enhetens huvudsakliga uppgifter är att svara för kommunövergripande upphandlingar, genomföra specifika upphandlingar, rådgivning internt och till kommunala bolag, information och utbildningsinsatser. Enheten arbetar strategiskt med utveckling av kommungemensam avtalskatalog, e-handelssystem, inköpsstruktur och affärsetik.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde i september 2017.

Ansökan
Du söker tjänsten via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.
Välkommen med din ansökan senast den 24 april 2017.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Thomas Andersson upphandlingschef på  08-570 481 60 eller Mårten Nyström Holm, upphandlare entreprenad på 08-570 471 45.
Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37.
Du når oss också via e-post: support.rekrytering@varmdo.se.