Karolinska Institutet söker Upphandlare

Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, Ekonomiavdelningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning

Enheten för inköp och upphandling är en del av Ekonomiavdelningen, KI:s centrala funktion för ekonomifrågor. Enheten arbetar med kategoristyrt inköpsarbete och vi består av upphandlare, upphandlingsjurist, inköpscontrollers, processansvarig e-handel och inköpschef. Vi är 12 personer på enheten.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare på KI kommer du att arbeta i en stimulerande miljö i nära samarbete med våra verksamheter och tillsammans med några av världens ledande forskare inom det medicinska området. KI erbjuder stora möjligheter att utvecklas inom sitt område.

Upphandlingsenheten ansvarar för genomförandet av samtliga upphandlingar på KI över direktupphandlingsgränsen. Vi genomför upphandlingar inom områdena forskningsrelaterade instrument, produkter och tjänster, administration, fastighet och IT.

Som upphandlare ska du självständigt genomföra olika typer av upphandlingar (ramavtals- och objektupphandlingar) och du deltar i hela upphandlingsprocessen, vilket som regel innefattar behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi, upphandlingsarbete och avtalsuppföljning. Denna tjänst är placerad inom kategorin laboratorie-/forskningsprodukter och tjänster.

Kvalifikationer

  • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande meriter förvärvade på annat sätt.
  • Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Vi söker dig som är van att arbeta i projektform. Du måste tycka om att driva ärenden på egen hand inom givna ramar samtidigt som du måste tycka om att leda projektgrupper inom dina upphandlingar.
  • Du ska kunna planera ditt arbete och se till att hålla givna tidsramar.

Meriterande

  • Bakgrund inom laboratorie-/forskningsprodukter och tjänster.
  • Erfarenhet av inköp/upphandling.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med upphandlingsverktyget Tendsign eller annat liknande verktyg.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. För att lyckas i ditt arbete krävs att du är självgående och har både en analytisk och en pedagogisk förmåga. Andra viktiga egenskaper är att vara initiativrik, flexibel, serviceinriktad och ansvarstagande. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt då tempot tidvis är högt. Då många projekt genomförs i grupp är god samarbetsförmåga ett krav.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Snarast

Löneform
Månadslön

Ort
Solna

Referensnummer
2-214/2018

Kontakt
Nils Emlund
tillförordnad enhetschef
08-52 48 73 79

Facklig företrädare
Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen
SACO@uf.ki.se

Magnus Anå
OFR
08-524 864 37
magnus.ana@ki.se

Henry Wölling
SEKO
henry.wolling@ki.se

Sista ansökningsdag
2018-01-31

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb