Stockholms Hamnar söker entreprenadupphandlare

Vill du vara med och driva spännande byggprojekt? Nu söker vi en entreprenadupphandlare med bred kompetens och erfarenhet som vill vara med i hela inköpsprocessen.

Stockholms Hamnars inköpsenhet har ett nära samarbete med både byggande och förvaltande avdelningar och svarar för en årlig spend om ca 600 MSEK. Vi lägger stort fokus på affärsmässighet och hög kvalitet. Stockholms Hamnar tillämpar LUF, vilket ger möjligheter till affärsmässig kreativitet och förhandling.

Vi söker dig med bred kompetens och erfarenhet inom entreprenadupphandling som vill jobba tillsammans med engagerade kollegor och vara med och driva stora och spännande byggprojekt.

Om tjänsten

Du kommer att ha en bred och omväxlande roll som till stor del upptas av entreprenadupphandlingar till våra anläggningar och byggnader samt andra typer av varu- och tjänsteupphandlingar. Inköpsenheten, som idag består av fyra personer, är inne i ett spännande utvecklingsskede. Du blir en del av ett engagerat upphandlingsteam och medverkar i utvecklingen och uppföljningen av en effektiv verksamhet. Du rapporterar till inköpschefen och tjänsten är placerad på Stockholms Hamnars kontor med sjöutsikt i Frihamnen.

Dina arbetsuppgifter är till exempel:

 • Leda, planera och driva upphandlingsarbetet i både investeringsprojekt och löpande upphandlingar
 • Aktivt följa kontrakten i projekten vad gäller kontraktsadministration, och ur en affärsmässig och legal synvinkel vara stöd för projektledare och ombud
 • Säkerställa att regelverken för upphandling LUF efterlevs och att Stockholms stads och Stockholms Hamnars riktlinjer beaktas
 • Ha beslutanderätt vid tilldelning av kontrakt som gäller varor, tjänster och entreprenader
 • Arbeta med kontraktsstyrning genom att medverka i beslutsfattandet kring förändringar av omfattning, tider och kostnader i befintliga kontrakt
 • Arbeta med upphandlingsmallar och -processer
 • Fungera som stöd i upphandlingsfrågor och förstärka kompetensen vad gäller entreprenörsupphandling och spendanalys/category management
 • Leda arbetet för inhyrda upphandlingskonsulter

Det här tar du med dig in i rollen

 • Du har relevant högskoleutbildning inom t.ex. upphandling, teknik, ekonomi eller juridik samt utbildning inom LUF
 • Du har några års dokumenterad erfarenhet av entreprenadupphandlingar av större bygg- och anläggningsprojekt i beställarorganisationer
 • Du är van att arbeta i projektform och har goda kunskaper i LUF/LOU
 • Du har bred erfarenhet av att upphandla konsulter och entreprenader i AB- och AMA-systemet
 • Du har mycket god dokumenterad förhandlingsvana
 • Du är en god kommunikatör, både muntligt och i skrift

B-körkort är ett krav.

För att lyckas i rollen bör du vara mycket ekonomisk medveten och drivas av att göra riktigt bra inköp vad gäller parametrar som tid, kvalitet och miljö. Du styrs av mål- och resultattänkande i dina prioriteringar, i din planering och i ditt agerande och du driver uppdragen självständigt genom ett strukturerat arbetssätt. Som person tar du lätt andras perspektiv, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa när du agerar och fattar beslut. Det är meriterande om du har erfarenhet av MER – mängdreglerade kontrakt.

Vi erbjuder

Som anställd på Stockholms Hamnar arbetar du på ett modernt företag med strategisk betydelse för Stockholmsregionens utveckling. Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för egna initiativ i en händelserik miljö med trevliga kollegor och bra personalförmåner. Håller du dessutom med om att samarbete och en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje för alla, kommer du att trivas hos oss på Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnar värnar om att ha en öppen atmosfär och vi är stolta över vår goda laganda. Våra anställda har ett stort engagemang i sitt arbete och för verksamheten. Din tjänst innebär stora möjligheter för dig att kunna utveckla verksamheten. Läs mer om hur det är att arbeta hos oss

Vi ser fram emot din ansökan

Om du tycker att tjänsten som entreprenadupphandlare passar väl in på dina kvalifikationer och hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast, senast 6 januari. Alla ansökningar behandlas löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta inköpschef Per Rydberg, per.rydberg@stockholmshamnar.se, tel. 08-670 26 66 eller HR- konsult Morgan Sehlberg, morgan.sehlberg@stockholm.se, tel. 08-508 117 22.

Stockholms Hamnar arbetar för en alkohol- och drogfri arbetsmiljö. Därför kan slumpmässiga drogtester förekomma under anställningen. Vi utför bakgrundskontroll innan anställning.

Stockholms Hamnar arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Om Stockholms Hamnar

Stockholm växer och Stockholms Hamnar säkrar regionens varuförsörjning genom att erbjuda kajplatser samt service och tjänster för färje-, kryssnings- och godstrafiken. Stockholms Hamnar finns i Stockholm, Kapellskär och Nynäshamn. Medeltalet anställda är 187 och koncernen omsatte 870 mkr under 2018.
Läs mer på www.stockholmshamnar.se.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: Heltid
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/7041
Sista ansökningsdag: 2020-01-06


Sista ansökningsdag
2020-01-06

Referensnummer
2019/7041

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb