Arbetsförmedlingen söker Verksjurister

Arbetsförmedlingens Juridiska Avdelning blir Rättsavdelning och söker Verksjurister

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 14 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad.

Vill du vara med och utveckla den juridiska verksamheten på en av Sveriges största myndigheter? Just nu pågår ett omfattande förnyelsearbete på Arbetsförmedlingen som kommer att pågå fram till 2021. Vi kommer att leverera våra tjänster på ett annorlunda sätt bl.a. mer digitalt. Vi ska stärka vårt samarbete internt och externt, ha en helhetssyn på vårt uppdrag och i större utsträckning utgå från våra kunders behov.

Enheterna Juridik behöver nu utökas med erfarna, utåtriktade och drivna jurister, för tillsvidareanställning. Enheterna Juridik ingår i Rättsavdelningen, vars chef även är myndighetens chefsjurist, som också sitter i myndighetens ledningsgrupp. För närvarande arbetar ett 20 tal verksjurister, två handläggare och två enhetschefer på de två enheterna.

Enheterna Juridik 1 och 2 svarar för Arbetsförmedlingens specialistkompetens på det juridiska området. Enheterna arbetar idag inom ett flertal juridiska områden, bl.a. förvaltningsrätt, personuppgiftsrätt, offentlighet och sekretess, arbetsrätt, it-rätt, skadeståndsrätt, avtalsrätt och upphandlingsjuridik och rättsfrågor i kring de arbetsmarknadspolitiska insatserna samt utbildningsinsatser inom samtliga område. Vi söker jurister särskilt inom områdena processföring och upphandling även om andra områden också kan vara intressanta.

Enheterna juridik företräder också myndigheten i domstol, svarar på remisser, granskar styrande och stödjande dokument samt tar fram föreskrifter och allmänna råd. Därutöver handlägger enheterna skadeståndsärenden och är ansvariga för samt föredrar ärenden i Personalansvarsnämnden (PAN).

Rättsavdelningen kommer att sträva efter att ha ett proaktivt arbetssätt och rollen som verksjurist ger möjligheter att arbeta inom många olika juridiska områden. Arbetet innebär ofta problemlösning både självständigt och i grupp (teambaserat) tillsammans med andra jurister eller andra personalkategorier och professioner. Vi arbetar i en dynamisk och spännande miljö där vi också värnar balansen mellan arbete och fritid.

Kvalifikationer

  • Juristexamen (tidigare jur.kand.)
  • Erfarenhet som är relevant för de aktuella rättsområdena

Meriterande

  • Processerfarenhet i allmän domstol eller förvaltningsdomstol
  • Erfarenhet av arbete inom det upphandlingsrättsliga området samt avtalsrätt och förhandlingsvana
  • Notariemeritering eller minst 3 års erfarenhet av juridiskt statligt arbete

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad, initiativrik och prestigelös. Du har god pedagogisk och analytisk förmåga och bidrar till att lösa frågeställningar som sträcker sig utanför den rena rättstillämpningen. Arbetet förutsätter att du snabbt kan växla mellan olika arbetsuppgifter samt att du har viljan och förmågan att bidra till goda samarbeten. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm, Hagastaden. Arbetsförmedlingen tillämpar alltid 6 månaders provanställning. Våren 2019 kommer myndigheten flytta till nybyggda lokaler i Solna Strand. Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Ansökan
Välkommen med din ansökan märkt med Af-2017/0066 6694 senast den 14 januari 2018. Du ansöker genom att klicka på knappen ”Sök Jobbet” nedan. Fyll i formuläret och besvara ett antal urvalsfrågor. Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.


 

Kontaktpersoner

Gunilla Åberg Ekstedt
Enhetschef Enhet 1
010-486 32 74

Pontus Sjöstrand
Enhetschef Enhet 2
010-487 06 64

Emelie Olsson
Rekryterare
010-488 81 78

Katarina Hammarberg
SACO (Enhet 2)
010-486 01 75

Anna Sarkany
SACO (Enhet 1)
010 486 43 71

Monica Johansson
ST
010-486 50 51

Carola Persson
SEKO
010-486 85 11

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *