Härryda kommun söker upphandlingsjurist

Precis utanför Göteborg hittar du oss; en nyfiken flygplatskommun som växer stadigt. Kommunen står inför en rad spännande satsningar och utvecklingsprojekt; allt ifrån skapandet av Landvetter södra, en ny hållbar stad som ska byggas från grunden för minst 25 000 invånare till en ny politisk organisation, vision och styrmodell för kommunen.

Upphandlingsenheten söker en upphandlingsjurist.

På Upphandlingsenheten kan vi erbjuda ett stimulerande och utmanande arbete med stor delaktighet i olika uppdrag. Du ska aktivt bidra till enhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Vår målsättning är att göra professionella upphandlingar med god tillgänglighet till ramavtal för ett effektivt, etiskt och miljöriktigt resursutnyttjande samt att tillhandahålla professionellt stöd till organisationen i upphandlingsfrågor.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du arbetar med intern upphandlingsjuridisk rådgivning inför och under upphandlingar. Det ingår att ge stöd i upprättande av avtal, samt tolka och granska avtal. Tjänsten innebär också att du kommer att bli tilldelad egna upphandlingar som du planerar, driver och genomför som projektledare. I arbetet ingår också att bevaka rättsutvecklingen inom offentlig upphandling och ta de initiativ som behövs. Det ingår att informera och utbilda organisationen i upphandlingsjuridiska frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med juristexamen eller motsvarande utbildning inom affärsjuridik, gärna med erfarenhet av tidigare upphandlingsjuridiskt arbete eller annat juridiskt arbete inom offentlig sektor. Du har god kunskap om lagen om offentlig upphandling samt övriga lagar och regelverk som styr offentlig upphandling. Det är meriterande med tidigare notarietjänstgöring från förvaltningsrätt.

Du är trygg i din profession och arbetar effektivt, ofta självständigt, och har förmågan att prioritera utan att ge avkall på noggrannheten. Som person är du prestigelös, med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Det svenska språket behärskar du mycket väl i både tal och skrift. Du kan strukturera komplicerade frågor och kommunicera lösningar på rättsliga frågeställningar på ett tydligt sätt, såväl muntligt som skriftligt. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor, och tycker att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A741456

Övrigt

Vi ser gärna att du söker tjänsten via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.
Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.


Sista ansökningsdag
2018-01-21

Arbetsplats
Västra Götalands län

Kommun
Härryda

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Läs mer
http://www.harryda.se

Kontaktperson
Marlene Sahibzada
Upphandlingschef 031-724 63 21

Fackliga företrädare
Jennie Andersson
Vision 031-724 63 42

Anna Carlsson
SACO 031-724 61 00 (vxl)
anna.carlsson@harryda.se