Inköps- och Upphandlingschef till Nyköpings Kommun

Upphandlingsenheten är en spännande arbetsplats med uppdraget att göra goda affärer med ömsesidigt nöjda parter. Enheten har en strategiskt viktig roll i kommunens upphandlings- och inköpsfrågor. Enheten har också en viktig roll som ambassadör för nyttan och nödvändigheten med offentlig upphandling och de krav som ställs på affärsmässighet, juridisk korrekthet och verksamhetsnytta.

Nyköping är en stad som växer med en upphandlingsvolym på c:a 1 miljard för drift och 0,5 miljard på investeringssidan. Upphandlingsenheten är organiserad inom den centrala Ekonomiavdelningen och består fyra upphandlare, en upphandlingsjurist som också gör upphandlingar, en central inköpssamordnare, en måltidskonsulent samt en kostassistent.

Upphandlingsenheten använder e-Avrop som digitalt upphandlingssystem.

Arbetsuppgifter

I rollen som Inköps- och upphandlingschef har du ansvar för att förvalta och utveckla inköpsprocessen i Nyköpings kommun. I uppdraget ingår för närvarande också en kost- och måltidsfunktion som ansvarar för kravställande och uppföljning av kommunens kost- och måltidsavtal. Du har både ekonomi- och personalansvar för enheten. Du stöttar dina medarbetare i olika upphandlingsprojekt och genom kontinuerlig utveckling av arbetsgruppen, samtidigt som du till viss del driver dina egna upphandlingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• högskoleutbildning inom ekonomi/teknik/juridik eller annan bakgrund som vi bedömer likvärdig

• god erfarenhet av och kunskaper inom upphandling och upphandlingsjuridik, LOU och LUF

• goda ledaregenskaper och en vilja att utvecklas i rollen som chef

För att lyckas i rollen som Inköps- och upphandlingschef ska du vara en person med god analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt och hög integritet. Du är ett föredöme som motiverar och inspirerar dina medarbetare och förstår vikten av att bygga upp ett tillitsfullt samarbetsklimat såväl inom enheten som med övriga verksamheter inom kommunen och med våra leverantörer. Du behöver därför ha hög social kompetens, vara lyhörd och förtroendeskapande samt ha lätt för att kommunicera i tal och skrift. Då tjänsten innebär en bred kontaktyta både internt och externt behöver du ha fallenhet för att se och förstå helheter och delar i ett komplext sammanhang. En utmaning i rollen är att kunna förena politikernas visioner och verksamheternas behov med LOUs möjligheter. Det är meriterande med erfarenhet av entreprenadupphandlingar och erfarenhet från kommunal verksamhet.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Stämmer annonsbeskrivningen in på dig? Skicka då din ansökan redan idag. Välkommen till oss i Nyköpings Kommun.

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg – Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.
Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-10 10 29.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.