Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg söker en erfaren upphandlare

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg söker en erfaren upphandlare med placering i Stockholm. Tjänsten är direkt underställd förbundsdirektören. Flygambulansverksamheten är i uppbyggnads- och etableringsfas med planerad driftstart under 2021.

Arbetsplatsbeskrivning

Förbundets ändamål är att för medlemmarna tillhandahålla ambulansflyg. Förbundets syfte är att effektivisera ambulansflyg för att öka patientnyttan och patientsäkerheten genom samordning av gemensamma resurser. Det ankommer därvid förbundet att bland annat:

  • upphandla och samordna flygambulanstjänst
  • upphandla, äga och finansiera egna ambulansflygplan
  • samordna beställningar och genomförande av flygambulanstjänst genom tillhandahållande av beställnings- och koordineringscentral
  • samordna och effektivisera inköp och drift av medicinteknisk utrustning
  • tillhandahålla sjukvårdspersonal
  • i övrigt följa därmed sammanhängande frågor för den luftburna ambulanssjukvården i Sverige samt följa utvecklingen avseende ambulanshelikopterverksamheten i Sverige

Planerad driftstart är 2021.

Svenskt Ambulansflyg har tre heltidsanställda; Förbundsdirektör, biträdande förbundsdirektör och en handläggare. Därutöver är ett antal personer engagerade i olika projekt och frågor.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta nära förbundsdirektören i en verksamhet som är under uppbyggnad. Verksamheten kommer fram till planerad driftstart år 2021 att behöva genomföra ett antal både omfattande och mindre omfattande upphandlingar för vilka du förväntas ta en ledande roll. Du är drivande och tar ansvar för alla de moment som en upphandling innebär.

Som anställd i Svenskt Ambulansflyg är din huvudarbetsuppgift inte det enda du arbetar med. Vi är ett litet team som tillsammans håller många bollar i luften samtidigt. Vi ska tillsammans etablera en nationell flygambulans, och du blir en viktig del av genomförandet. Vardagen är stundtals mycket dynamisk och alla som arbetar i förbundet har en bred och anpassningsbar arbetsbeskrivning. Som upphandlare kommer din huvudarbetsuppgift vara att säkerställa att upphandlingar planeras, genomförs i tid, korrekt och med så bra resultat som möjligt, men du kommer även att deltaga i och arbeta med olika arbetsuppgifter i förbundets andra pågående processer och projekt. I det ingår bland annat arbete med kvalitetsledning, verksamhetsplanering, budget, uppföljning, rapportering och analyser. I arbetet ingår att sätta upp en upphandlingsfunktion inom förbundet, samt utifrån upphandlingsreglementet arbeta med etablering av tillämpliga delar av ledningssystemet.

Kvalifikationer

Du har relevant universitets- eller högskoleutbildning, eller relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och ska ha mycket goda kunskaper i LOU. Du förväntas ha ett proaktivt och strukturerat arbetsätt, samtidigt som du är flexibel, kan hantera oförutsägbarhet och anpassa dig till nya situationer. Du är en ”problemlösare” och du gillar utmaningar och att ingen dag är den andra lik. Förmågan att såväl skriftligt som muntligt kommunicera och pedagogiskt förmedla information och budskap är avgörande. Du har goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och skrift. Du är noggrann, tydlig och kan arbeta både individuellt och i team. Du har inget emot resor.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vi tror att det är den fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat i en mindre organisation, gärna i uppbyggnadsfas. Har du erfarenhet av kvalitetsledningsarbete ser vi det som en fördel.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid eller omfattning enl överenskommelse
Tillträde snarast, eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Skicka din ansökan till jobb@svenskt-ambulansflyg.se senast den 2 april.
För information om hur vi hanterar personuppgifter, se här.


Sista ansökningsdag
2 april

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *