Naturvårdsverket söker Upphandlare-strategisk inköpare

Ref: NV-03114-17

Upphandlingsenheten befinner sig i en stark utvecklingsfas och behöver därför förstärkas med en senior upphandlare/strategisk inköpare som tillsammans med övriga medarbetare kan driva och utveckla arbetet på enheten.

Enheten har påbörjat ett strategiskt arbete med att dela in inköpen i inköpskategorier, tilldelat kategoriansvar samt med att ta fram analysunderlag för att kunna arbeta proaktivt, effektivt och långsiktigt med Naturvårdsverkets upphandlingar och övriga inköpsarbete.

Upphandlingsenheten, som tillhör förvaltningsavdelningen på Naturvårdsverket, driver och genomför upphandlingar i nära samarbete med verksamheten samt bistår i övriga upphandlings- och inköpsfrågor som verkets medarbetare har behov av och efterfrågar. Upphandlingarna avser såväl varor och tjänster. En stor del av våra upphandlingar avser konsult- och IT-relaterade tjänster.

Vi förväntar oss att du kommer till oss med fullt fokus och en vilja att bidra och i gengäld erbjuder vi dig trevliga och positiva kollegor och en mycket bra arbetsplats där vi helhjärtat arbetar med att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta strategiskt och operativt i en mycket spännande verksamhet. Arbetet bedrivs tillsammans med andra kollegor, med olika kompetenser, inom enheten samt den beställande verksamheten. Du kommer att utveckla inköpsstrategier där du förväntas inventera behov, identifiera synergier och ansvara för analyser. Du kommer att bygga upp och genomföra inköpskategoriarbete, inklusive att ansvara för en eller flera egna inköpskategorier. Du driver och genomför upphandlingar, större avrop enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) och ansvarar för rapportering och uppföljning. Du ger även stöd och råd i upphandlings- och avtalstekniska frågor.

Vidare utvecklar du leverantörskontakter, nära kontakter med beställare och ansvarar för avtalsinformation.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom exempelvis juridik, ekonomi, statsvetenskap alternativt likvärdiga kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Minst 5-års erfarenhet som upphandlare/strategisk inköpare
  • Dokumenterad erfarenhet av att ha genomfört ett större antal egna tjänsteupphandlingar, av olika omfattning och komplexitet, inom ramen för LOU, inom exempelvis IT, fastigheter- och lokaler etc.
  • Mycket goda juridiska kunskaper i LOU
  • Förmåga att uttrycka sig väl på svenska, både skriftligt och muntligt

Det är meriterande att ha arbetat som kategoriansvarig upphandlare/inköpare i annan organisation. Det är även meriterande med kunskaper i avtalsformulering.

Du är strategisk och handlingskraftig, vilket gör att du får saker gjorda.

Du har en mycket god kommunikativ förmåga och kompetens att bygga goda relationer med dina kollegor och beställare i verksamheten

Du är analytisk och lösningsorienterad där du utgår från verksamhetens behov.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Ansök via ” Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Välkommen med din ansökan senast den 28 maj 2017 via vårt rekryteringsverktyg.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer. Samtliga kontaktpersoner når du på 010-698 10 00.

Lisa Hugosson, chef för Upphandlingsenheten

Monica Rosenberg, facklig representant, ST

Andrea Mesko Petersson, facklig representant, SACO

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken.

Här kan du läsa mer om Naturvårdsverket och vårt uppdrag: https://www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se https://www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss/

Naturvårdsverket har gjort medieval för denna rekrytering och undanber sig kontakt med annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb