Örebro kommun söker Upphandlingschef

Vill du bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna? Hos oss får du ett stimulerande, utmanande och utvecklande jobb, välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Örebro kommun erbjuder dig ett meningsfullt arbete med intressanta och utmanande arbetsuppgifter. I vårt ledarskap utgår vi från vår ledarplattform där förväntningarna på dig som chef tydliggörs utifrån tre delar; säker chef, initiativrik utvecklare och klar ledare. Som chef i vår verksamhet erbjuder vi dig kontinuerlig kompetensutveckling och möjligheten att medverka i utvecklingen av kommunens verksamhet med medborgaren i fokus.

Upphandlingsenheten upphandlar varor och tjänster till kommunens förvaltningar. Genom ett samarbete mellan Örebro läns kommuner med fler, utför enheten också gemensamma upphandlingar i samverkan. I nära samarbete med den politiska ledningen har enheten en stor roll i kommunernas förändringsarbete med fokus på social hållbarhet och miljö.

Upphandlingschefen leder självständigt en enhet med personalansvar för ca 15 medarbetare. Enheten ingår i ekonomiavdelningen och upphandlingschefen är direkt underställd ekonomidirektören. Upphandlingschefen ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp.

Örebro kommun vill också utveckla verksamheten och därför kommer kommunen att genomföra innovationsupphandlingar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
– driva förändringsarbete genom upphandling
– utveckla befintliga arbetssätt och processer
– driva strategiskt arbete inom upphandlingsområdet
– omvärldsbevaka
– stötta och coacha medarbetare i upphandlingsfrågor
– nyckelroll i inköpssamverkan i länet
– fungera som kontaktperson gentemot politiken och kommundirektörerna i länets kommuner

Kompetenskrav
– akademisk utbildning inom ekonomi eller juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
– erfarenhet av upphandlingsarbete
– god kunskap om LOU, även LUF, LUK och LOV
– dokumenterad erfarenhet av arbete som chef eller ledare
– erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation

Du arbetar utifrån en helhetssyn och fattar självständiga beslut inom verksamhetsområdet. Som verksamhetsansvarig har du långtgående delegation att besluta och teckna avtal. Som ledare är du kommunikativ med förmåga att uppmuntra och inspirera. Du är prestigelös och bjuder in till dialog för att skapa delaktighet och uppmuntrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar. Som person är du strukturerad och har en god analytisk förmåga, liksom förmåga att driva utvecklingsarbete. Eftersom rollen innebär många kontakter, både internt och externt, är det viktigt att du har god social och kommunikativ kompetens samt god samarbetsförmåga. Du vill påverka, inspirera och leda inom ramen för god ekonomi, hög effektivitet och hållbar utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande
– erfarenhet av att leda förändringsprocesser
– erfarenhet av utvecklingsarbete
– erfarenhet av att jobba i en processorienterad verksamhet
– erfarenhet av innovationsupphandlingar

Omfattning och tillträde
Tillsvidareanställning 100%
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Befattningen kommer att vara placerad på ekonomiavdelningen som ger stöd inom ekonomi- och verksamhetsstyrning samt redovisning. Vi är ca 100 medarbetare. Ekonomiavdelningen är mitt i ett utvecklingsarbete där vi ser över processer, rutiner och roller. Syftet är att digitalisera, automatisera och standardisera arbetet inom hela ekonomiprocessen för att frigöra tid till analys, lednings- och beslutsstöd.

Vi är en del av Kommunstyrelseförvaltningen vars uppdrag är att följa upp och utveckla kommunen samt erbjuda ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter.

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 18 aug 2018.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

 


Sista ansökningsdag:
18 augusti 2108

Kontaktpersoner
Johanna Larsson
Ekonomidirektör
019 – 21 18 70

Vision Exp.
019-21 11 93

SACO Expedition
019-21 30 96