Riksdagsförvaltningen söker Upphandlingsspecialist, gärna med juridisk inriktning

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska kunna fullgöra sina konstitutionella och demokratiska uppgifter och sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bl.a. kännetecknas av opartiskhet, saklighet och integritet. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbets­givare med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Upphandlingsfunktionen, som ingår i ekonomienheten, ansvarar bl.a. för att samordna, leda och genomföra upphandlingar. Den är även en stödjande funktion för verksamheten. Funktionen arbetar också med ett kontinuerligt utvecklingsarbete inom området. Inom ekonomienheten arbetar i dag totalt 16 medarbetare och du blir en del av ett team som består av en upphandlingssamordnare, fyra upphandlingsspecialister och en upphandlare. Upphandlingarna genomförs enligt LOU och LUFS.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för att självständigt driva och genomföra upphandlingar inom många olika verksamhetsområden. Arbetet bedrivs i projektform och i nära samarbete med chefer och medarbetare från andra delar av organisationen. Du kommer att genomföra interna utbildningar och i övrigt ge stöd och råd till verksamheten i upphandlings- och avropsfrågor. Du förväntas bidra aktivt i arbetet med förvaltningens- och upphandlingsfunktionens utvecklingsarbete inom upphandlingsområdet. Du förväntas även hålla dig uppdaterad inom rättspraxis.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • KY/YH-utbildning i offentlig upphandling eller motsvarande som anses relevant för arbete med kvalificerade upphandlingar
  • mycket god kompetens inom upphandlingslagstiftningen och gällande rättspraxis
  • flerårig erfarenhet av att genomföra kvalificerade offentliga upphandlingar
  • erfarenhet från att arbeta i projektform och att driva och leda upphandlingsarbete genom upphandlingsprocessens olika steg

Det är meriterande om du har en för anställningen relevant juridisk utbildning på högskolenivå.

Eftersom arbetet är serviceinriktat krävs det att du har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga och att du trivs med ett konsultativt arbetssätt. Vidare har du en god analytisk förmåga, pedagogisk läggning och ett strukturerat arbetssätt. Det är viktigt att du kan arbeta snabbt och noggrant under tidspress. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap krävs eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Ansökan

Skicka in din ansökan via ”Sök jobbet” knappen i denna annons senast den 4 maj 2016.

Referensnummer: 1936-2015/16

Kontaktperson

Tarja Engström, ekonomichef, 08-786 42 18
Petra Uebel, upphandlingssamordnare, 08-786 49 38

Fackliga företrädare

Christina Ribbhagen, Saco, Ann-Charlotte Eklund, ST,
Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *