Statens inköpscentral söker Upphandlingssjurist

Vi söker dig som har några års erfarenhet som upphandlingsjurist och har genomfört upphandlingar inom ramen för LOU.

Regeringen har gett oss i uppdrag att upphandla och förvalta ramavtal och andra gemensamma avtal av varor och tjänster för alla statliga myndigheter och inom vissa områden hela den offentliga förvaltningen i Sverige. I uppgiften ingår också att erbjuda stödverksamhet för inköp vid avrop. Uppdraget kräver att vi beaktar förvaltningsgemensamma standard, intresset av innovationer och teknikneutrala lösningar samt små och medelstora företags möjligheter att delta i upphandlingarna.

Syftet med verksamheten är att samordna de statliga inköpen och därigenom skapa besparingar för staten. Vårt mål är därför att tillhandahålla rätt ramavtal i rätt till, med rätt avropsstöd. Det innebär att vår verksamhet är behovsdriven, affärsmässig och juridiskt korrekt så att våra ramavtal blir det naturliga valet för myndigheter.

Vi upphandlar ramavtal inom allt från glasögon, kontorsmateriel och hotell till IT-drift, servrar och mobiltelefoner. Vår avtalsförvaltning omfattar över 1 900 ramavtal som omsätter drygt 14 miljarder kronor per år. Totalt är vi 60 medarbetare inom avdelningen fördelat på fyra enheter och en stab. Vi arbetar i moderna och fräscha lokaler med bästa läge mitt i centrala Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar i projektform och ditt uppdrag är att som jurist, stödja avdelningens medarbetare, både som rådgivare och kvalitetsgranskare i upphandlingsjuridiska och avtalsrättsliga frågor utifrån juridiska och affärsmässiga aspekter. Du för talan och leder processer i domstol, upprättar, utvecklar och granskar avtal samt stödjer avdelningens arbete med uppföljning och förvaltning av ramavtal. Du skriver även remissvar, utarbetar rutiner och mallar samt utbildar medarbetare och medverkar på så sätt i avdelningens metod- och processutvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • jur kand./juristexamen (180 p/270 hp) gärna med inriktning mot upphandlingsrätt eller kommersiell avtalsrätt,
  • god kännedom om upphandlingslagstiftningen och EU:s upphandlingsbestämmelser,
  • några års praktisk erfarenhet av kvalificerat offentligt upphandlingsarbete,
  • praktisk erfarenhet av överprövningsprocesser,
  • praktisk erfarenhet av avtalsskrivning, gärna från flera olika branscher.

Meriterande

Det är meriterande om du :

  • har erfarenhet av samordnade ramavtalsupphandlingar
  • är notariemeriterad

Som person har du en mycket god stilistisk förmåga samt kommunicerar väl muntligt och skriftligt. Du är noggrann och har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt, är resultatinriktad och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är en stabil person med hög integritet och har en mycket god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information

Tillträde snarast. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, inklusive CV och personligt brev, senast den 22 november 2017.

Kontaktpersoner

Anna Ekberg, Enhetschef, telefon 08-700 07 56

Karin Edstrand, Saco-S, telefon 08-700 08 48

Hanne Konradsen, ST, telefon 08-700 07 88

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

http://www.kammarkollegiet.se