Strategisk inköpare med kategoriansvar sökes till Svenska kraftnät

Gillar du att göra affärer i en teknikintensiv verksamhet?

Vi bygger ut och förnyar Sveriges stamnät för överföring av elektrisk energi, detta för att möta framtidens energibehov. Svenska kraftnät står inför en lång period av stora investeringar och vi håller på att etablera kategoristyrning i vårt inköpsarbete. Är du övertygad om att strategiskt inköp kräver tvärfunktionellt samarbete samt brinner för att leda förändringsarbete i samverkan med många delar av organisationen kan Svenska kraftnät erbjuda dig ett intressant och utvecklande arbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
Som kategoriansvarig inköpare säkerställer du genom strategiskt och taktiskt inköp att Svenska kraftnäts behov avseende kvalitet och kostnadseffektivitet under anläggningens hela livscykel tillgodoses under inköpsprocessen: från kravställning och upphandling till kontraktsförvaltning och leverantörsutveckling. Upphandlingar på Svenska kraftnät genomförs enligt LUF, lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorerna.

Du förväntas också att bidra till den övergripande vidareutvecklingen av inköpsarbetet där det finns stort utrymme att få vara med att både utveckla och påverka arbetssätt och rutiner. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga kollegor på inköpsenheten samt teknik-, projekt- och förvaltningsorganisationen. Du har många interna kontaktytor samt extern kontakt med en internationell leverantörsmarknad.

Din bakgrund
Du har examen inom teknik eller ekonomi från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har erfarenhet av ett eller flera av följande områden:

  • Strategiskt inköp i en teknikintensiv verksamhet där kategoristyrning är väletablerad
  • Annan kommersiell roll inom anläggnings- eller energibranschen
  • Offentlig upphandling enligt LUF eller LOU

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är teknikintresserad och har sinne för affärer. Du har god förmåga att kommunicera, bygga relationer och skapa engagemang med såväl kollegor som leverantörer. Du är bra på att leda samarbete med olika funktioner för att tillsammans lösa problem på ett konstruktivt sätt. Vi värdesätter att du tänker strategiskt med hänsyn till helheten för att driva mot bästa möjliga resultat för Svenska kraftnät. Du har även en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna inköpschef Min Hou, 010-475 86 20, eller HR-Specialist Josefine Elinder, 010-475 86 38. Fackliga företrädare Erik Böhlmark (SACO) 010-475 86 14, och Stefan Ekberg(ST) 010-475 82 91. Du når oss också via mail: fornamn.efternamn@svk.se.

Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt dock senast den 23 april 2018.

Vi undanber oss vänligen alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.