Upphandlare med inriktning it och telekom till Botkyrka kommun

Om Botkyrka kommun

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Om kommunledningsförvaltningen och upphandlingsenheten

Kommunledningsförvaltningens uppdrag är att hjälpa kommunstyrelsen i sitt arbete. Det kan vara allt från att verka för en hållbar kommun, genomföra exploateringar och demokratiutveckling till näringslivsfrågor eller planera informationsarbete. Det kan också handla om ekonomistyrning och att arbeta för en trygg och säker kommun.

Till kommunledningsförvaltningens upphandlingsenhet söker vi en upphandlare med inriktning mot It och telekom. Upphandlingsenheten ansvarar för att genomföra samtliga upphandlingar åt kommunens förvaltningar. Verksamheten bedrivs med tydligt kundfokus och som stöd i upphandlingsarbetet använder vi oss av TendSign, ett webbaserat upphandlingssystem, samt har påbörjat arbetet med att införa elektronisk handel.

Enhetens uppgift är att utveckla och strategiskt hantera den sammanlagda inköpsvolymen som för kommunen uppgår till cirka 2,3 miljarder. Upphandlingsenheten har idag cirka femton medarbetare, som tillsammans driver och utvecklar upphandlings- och inköpsverksamheten med målet att vara en spjutspets i den offentliga upphandlingen. Vi har infört kategoriansvar som innebär att vi fördjupar oss inom respektive kategori för att jobba mer proaktivt gentemot våra kunder med ett helhetsperspektiv.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare i den centrala upphandlingsenheten arbetar du med inriktning mot kategorierna it och telekom. Du kommer arbeta brett mot kommunens olika förvaltningar och ha ett nära samarbete med ansvariga för digitalisering och it i kommunen. Det kan även ingå upphandlingar inom andra områden.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:

  • Att som processledare i samarbete med berörd verksamhet leda och genomföra upphandlingar
  • Att förvalta, följa upp och ansvara för tecknade avtal inom ditt ansvarsområde
  • Att utveckla kommunens arbete kring upphandling och uppföljning i samarbete med vår avtalscontroller.Att ge stöd och råd i upphandlings- och avropsfrågor

I Botkyrka arbetar vi konsultativt och värdesätter kvalitet och serviceanda. Vi arbetar processorienterat och du kommer också att få delta i interna utvecklingsprojekt.

Vem är du?

Vi ser att du har en högskoleutbildning inom ekonomi, juridik eller annan relevant utbildning på eftergymnasial nivå. Erfarenhet att självständigt genomföra ramavtalsupphandlingar såväl som objektsupphandlingar. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift i det svenska språket.

Vi ser det som meriterande om du har kunskap om offentlig upphandling (LOU), erfarenhet av projektledning samt erfarenhet av inköp och upphandling inom området it och telekom.

Som person är du serviceinriktad och trivs med att samarbeta med andra. Du en har förmågan att agera på en strategisk nivå samt arbetar mål- och resultatinriktat. Du är också van att arbeta självständigt och kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter om så krävs. För att lyckas i rollen krävs det också att du har ett strukturerat och lösningsorienterat arbetssätt.

Är du, utöver allt ovan, en team-människa som är lyhörd och intresserad av att hitta lösningar på ett problem. Ja då kan du vara helt rätt för uppdraget.

Välkommen med din ansökan!

Din ansökan

Gör din ansökan digitalt via ”Sök jobbet” i denna annons.
Sista ansökningsdagen är den 2019-01-06. Vi behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till Botkyrka kommun.

Har du  frågor på tjänsten [Norén Pet1] är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på tel.nr 073-70 771 70 alternativt via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare, nås via kommunens växel 08-530 610 00.

Område:
Botkyrka
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Von Sterneck
0737-07 71 70


Sista ansökningsdag
2019-01-06

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *