Upphandlare till Region Uppsala

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja fem regioner med förbrukningsmaterial. Totalt uppgår inköpen till ca 8 miljarder kronor per år. Vi samverkar också med övriga regioner inom Sjukvårdsregion Mellansverige i gemensamma upphandlingar.

Regioninköp och upphandling finns organisatoriskt placerad på Regionkontoret inom avdelningen för Ekonomi och Styrning.

Nu söker vi erfarna upphandlare!

Region Uppsala har beslutat att införa kategoristyrt arbetssätt och under de kommande åren kommer vi att fokusera på att utveckla vår verksamhet i den riktningen. Vi söker därför ytterligare kollegor, gärna med erfarenhet av att jobba kategoristyrt med upphandling och inköp. På enheten arbetar i dag ett fyrtiotal medarbetare varav drygt 20 är upphandlare. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Tycker du, som vi, att inköpsprocessen är en viktig pusselbit för att klara samhällsuppdraget? Vill du medverka till att vi får bästa möjliga sjukvård, lokaltrafik och annan service för våra skattemedel samtidigt som du tycker att att det är spännande och roligt att inneha rollen som upphandlare? Är du som person driven, nyfiken och villig att prova något nytt? Då är du den vi söker!

Ditt uppdrag

Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet.

Som upphandlare medverkar du i, driver självständigt och genomför upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation, upprättande av upphandlingsdokument, avtalstecknande till förvaltning av avtal. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla inköps och upphandlingsverksamheten.

För tjänsten krävs att du har:

 • Minst ett par års erfarenhet av att arbeta som upphandlare i en politiskt styrd organisation
 • Högskoleutbildning inom juridik, ekonomi, teknik eller annan relevant utbildning eller YH-utbildning med inriktning mot upphandling
 • Erfarenhet av att leda både stora och små upphandlingsprojekt
 • Kommunikativ förmåga för att kunna arbeta med anpassade budskap till olika målgrupper och individer både i skriftlig och muntlig form
 • Förmåga att hantera upphandlingar strategiskt och affärsmässigt

Som person har du lätt för att skapa och utveckla goda relationer. Du är kreativ, analytisk och serviceinriktad.

För att lyckas i rollen som upphandlare hos oss har du en god förmåga att arbeta strukturerat, du tar ansvar och vågar fatta beslut och driva projekt framåt.  Du är trygg i din roll och förmåga och kan planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt, särskilt viktigt då det pågår flera projekt samtidigt. Du trivs att arbeta i team.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga förmågor och färdigheter.

Vi erbjuder

Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Inom ramen för ditt uppdrag har du möjlighet att arbeta på distans några dagar i veckan då regionen inför flexibel arbetsplats.

Hos Region Uppsala får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger via mail sofie.skaranger@jobbet.se eller via telefon 0703-426600. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan senast 27 februari. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Krav

 • Minst 2 år erfarenhet som upphandlare inom offentlig sektor
 • Relevant utbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Erfarenhet av att jobba i ett digitalt upphandlingssystem
 • Mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av Visma TendSign
 • Om du har jobbat med både varu- och tjänsteupphandligar
 • Erfarenhet av entreprenad och it-upphandlingar

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb