Upphandlare till Vaxholms stad

Vaxholms stad är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholm. I Vaxholms stad, en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges arbeten med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Vi har goda resultat i våra verksamheter, flera pågående utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare, omfattande samarbete med andra organisationer och utvecklingsprogram för chefer/medarbetare.

För mer information om Vaxholm: http://www.vaxholm.se

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas.

Till kommunledningskontoret söker vi nu en upphandlare. Tjänsten är placerad på Ekonomi- och upphandlingsenheten som består av 10 medarbetare. Upphandlingsfunktionen leds av en upphandlingschef och för närvarande finns 3 upphandlare inom enheten. Då en av upphandlarna valt att gå vidare till ett annat uppdrag så söker vi en ersättare till den rollen. Vi är ett litet team med varierande och stimulerande arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter:

Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter internt och externt. Vår organisation är liten, vilket innebär ett självständigt arbete och närhet till andra medarbetare inom stadens verksamheter. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet, projektledarskap och noggrannhet.

Du kommer att genomföra upphandlingar för stadens verksamheter. Arbetet omfattar hela processen från framtagande av kravspecifikation och upprättande av förfrågningsunderlag till förvaltning av avtal och ramavtal. Upphandlingarna genomförs i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdarna. Staden kommer den 1:a april att gå över till upphandlings- och avtalssystemet e-avrop. Du förväntas också att tillsammans med övriga medarbetare delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder. Du kommer att arbeta med avtalsuppföljning, framtagande av statistik och administrera avtalskatalogen.

Kvalifikationer:

Du kan:
• I nära samarbete med verksamheterna handlägga upphandlingar av varor och tjänster med varierande komplexitet samt utforma ramavtal
• Leda och delta i upphandlingsprojekt
• Samarbeta med såväl kollegor, som övriga personer inom organisationen och våra leverantörer

Du har:
• För uppdraget en adekvat utbildning (exempelvis KY-/YH-utbildning)
• Praktisk erfarenhet av att leda och driva projekt
• En affärsmässig grundsyn, god servicekänsla och samarbetsförmåga
• Lätt att uttrycka dig väl, såväl skriftligt som muntligt

Det är meriterande:
• Om du har upphandlarerfarenhet från offentlig eller privat sektor
• Om du har erfarenhet av lagar av avtal i allmänhet och lagen om offentlig upphandling (LOU) i synnerhet eller andra affärslagar så som LUF, LOV och LUFS
– Om du har erfarenhet av att genomföra entreprenadupphandlingar enligt Allmänna bestämmelser (AB/ABT/ABK/AFF) och har god kännedom om AMA-system
– Om du har erfarenhet av upphandlingsverktyg, exempelvis TendSign, e-avrop

Personliga egenskaper:
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person har du lätt att skapa goda relationer, att kommunicera och att samarbeta med andra. Du är lyhörd, analytisk och strukturerad och har en god förmåga att se och förstå helheter. Du kan jobba med flera olika arbetsuppgifter och upphandlingar parallellt och enligt överenskomna tidsplaner. Du trivs med ett konsultativt arbetssätt.

Provanställning i 6-månader kan komma att tillämpas

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan via länk i annons. Vi kan inte ta emot ansökningar på annat sätt.

Vaxholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-05-17
Arbetsgivarens referensnummer: A951381

Upplysningar lämnas av:

Kamrul Islam
Upphandlingschef
Telefon: 08-541 708 74


Sista ansökningsdag
2020-05-17

Arbetsgivarens referensnummer
A951381

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb