Upphandling Södertörn expanderar och söker Upphandlare/Strategisk inköpare

Kommunstyrelseförvaltningen, Ekonomiavdelningen, Upphandling Södertörn

Upphandling Södertörn leder, samordnar och utvecklar sedan hösten 2012 Haninge och Nynäshamns kommuners upphandlings- och inköpsverksamhet. Vårt uppdrag är att genomföra upphandlingar, förvalta avtal, möjliggöra effektiva inköp samt biträda kommunens förvaltningar och bolag med kvalificerad rådgivning i frågor som rör upphandling, inköp och avtal.

Verksamheten består av en upphandlings- och inköpschef och 16 medarbetare inom strategiskt och operativt inköp. Organisatoriskt ingår verksamheten i Haninge kommuns ekonomiavdelning. Upphandling Södertörn har nu fått kommunledningarnas uppdrag att skapa ännu bättre affärer för kommunerna och söker därför nya medarbetare!

Arbetsuppgifter

  • Självständigt planera och genomföra upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader tillsammans med kommunernas förvaltningar och bolag
  • Fungera som ett konsultativt stöd i upphandlingsprocessen
  • Ha en nära dialog med både den egna verksamheten och kommunens leverantörer
  • Kundansvar mot delar av organisationen
  • Utveckla rutiner, metoder och processer inom upphandling och avtalsförvaltning

Din profil

Då vi söker flera medarbetare är vi intresserade av både dig som har erfarenhet av antingen offentlig upphandling eller strategiskt inköp eller dig som har högre utbildning inom upphandling/inköp, juridik, ekonomi, teknik eller IT och är intresserad av att påbörja en karriär som upphandlare/strategisk inköpare. Även kunskaper och erfarenhet av projektledning är meriterande. Tidigare erfarenhet från arbete i en politikerstyrd organisation kan ge en kortare startsträcka. För samtliga tjänster är det viktigt med en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

För två av tjänsterna söker vi dig som utöver praktisk erfarenhet av offentlig upphandling har en akademisk examen inom juridik och som vill jobba både med att genomföra upphandlingar och gärna vill vara med och ta en aktiv del i de juridiska frågor som är aktuella inom en upphandlings- och inköpsverksamhet.

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är kommunikativ och social och vi förväntar oss medarbetare som vill utveckla och utvecklas inom sitt område och som blir sporrade av höga målsättningar.

Tjänstens många kontaktytor ställer krav på hög servicekänsla, mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att bygga och underhålla relationer och nätverk. För att lyckas i tjänsten behöver du ha en god analytisk förmåga och använda dig av ett strukturerat arbetssätt. Som upphandlare/strategisk inköpare ska du kunna arbeta självständigt och med integritet och initiativrikedom fungera drivande i upphandlingsprocessen.

Låter det intressant? Vill du veta mer? Kontakta Mikael Blomberg, upphandlings- och inköpschef.

Vi kommer att genomföra intervjuer löpande och har för avsikt att avsluta samtliga rekryteringar innan midsommar!

Välkommen med din ansökan som ska innehålla ett personligt brev, CV och ett indikativt löneanspråk. Det personliga brevet bör förklara varför just du passar i rollen som upphandlare/strategisk inköpare.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast möjligt
Löneform: Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Haninge och Nynäshamn
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2016/31
Kontakt: Mikael Blomberg, Upphandlings- och Inköpschef, 08-606 74 46
Facklig företrädare: Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00.
Sista ansökningsdag: 2016-06-06


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *