Upphandling Södertörn söker upphandlare inom bygg och fastighet

Upphandling Södertörn leder, samordnar och utvecklar sedan hösten 2012 Haninge och Nynäshamns kommuners upphandlings- och inköpsverksamhet. Vårt uppdrag är att genomföra upphandlingar, förvalta avtal, möjliggöra effektiva inköp samt biträda kommunens förvaltningar och bolag med kvalificerad rådgivning i frågor som rör upphandling, inköp och avtal.

Verksamheten består idag av en upphandlings- och inköpschef och 19 medarbetare inom strategiskt och operativt inköp. Organisatoriskt ingår verksamheten i Haninge kommuns ekonomiavdelning. Verksamheten expanderar och kommer när pågående rekryteringar slutförts att bestå av ca 25 personer. Införande av ny upphandlingsprocess med struktur för ökad affärsmässighet med affärsområdes- och kundansvar pågår och vi söker därför nu dig som vill vara med på en utvecklande förändringsresa!

Uppdraget
Du kommer självständigt planera och genomföra upphandlingar med huvudfokus inom det egna affärsområdet, ha en nära dialog med både den egna verksamheten och kommunens leverantörer, äga och förvalta avtal samt ha ett kundansvar mot delar av organisationen. Självklart medverkar du till att utveckla rutiner, metoder och processer inom upphandling, inköp och avtalsförvaltning.

Som affärsområdesansvarig kommer du exempelvis arbeta fram och följa upp strategier, omvärldsbevaka samt upprätta årsrapportering inom affärsområdet. Som kundansvarig kommer du att vara kontaktperson mot valda delar av organisationen och löpande träffa, informera samt föra dialog kring upphandlingsbehov och kanalisera dessa till affärsområdesansvariga.

Din profil
Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av offentlig upphandling eller privat taktiskt/strategiskt inköp och som har ett brinnande intresse för upphandling av ramavtal och övriga avtal för varor, tjänster och byggentreprenader inom fastighetsområdet.

Kunskaper och erfarenhet av projektledning är meriterande. Tidigare erfarenhet från arbete i en politikerstyrd organisation kan ge en kortare startsträcka. För samtliga tjänster är det viktigt med en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Arbetsprov kan därför komma att genomföras.

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är kommunikativ och social och vi förväntar oss medarbetare som vill utveckla och utvecklas inom sitt område och som blir sporrade av höga målsättningar.

Tjänstens många kontaktytor ställer krav på hög servicekänsla, mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att bygga och underhålla relationer och nätverk. För att lyckas i tjänsten behöver du ha en hög analytisk förmåga och använda dig av ett strukturerat arbetssätt. Som upphandlare ska du kunna arbeta självständigt och med integritet och initiativrikedom fungera drivande i upphandlingsprocessen.

Kontaktperson
I den här rekryteringen samarbetar Upphandling Södertörn med Experis. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Ehrngren på telefon 08-764 26 48. Då vi intervjuar fortlöpande är det viktigt att du ansöker så snart som möjligt.

Ansökan
Ansök via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.