Vill du arbeta som upphandlare i en samhällsviktig organisation?

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en spännande och utvecklande arbetsplats för dig som är intresserad av samhällsfrågor! Arbetet som upphandlare innebär många stimulerande kontakter med personer i olika positioner och med olika kompetenser inom såväl näringslivet som den offentliga sektorn. Vårt kontor finns vid Slussen i Stockholm med en fantastisk utsikt över staden.

SKR är en medlemsorganisation för kommuner och regioner. Vi arbetar med intressebevakning, verksamhetsutveckling och service åt våra medlemmar. SKR är också Sveriges största arbetsgivarorganisation. Tillsammans med våra medlemmar utvecklar och höjer vi kvaliteten i välfärdens verksamheter.

Avdelningen för administration bidrar till att medlemmar, förtroendevalda och medarbetare inom SKR kan fullfölja sina uppdrag på ett framgångsrikt sätt. Avdelningen är organiserad i fyra sektioner och en stab som arbetar med intern styrning, uppföljning och utvärdering, ekonomi, finans, personal, diarium och arkiv samt stöd till kansliets förtroendevalda.

Upphandlingsfunktionen är organisatoriskt placerad på ekonomi- och finanssektionen. Sektionen har tolv medarbetare, varav två idag arbetar med upphandling. Upphandlingsfunktionen samordnar och driver upphandlingar i samarbete med verksamheten och stödjer kansliets medarbetare i upphandlings- och inköpsfrågor. SKR genomför upphandlingar enligt lagen (2016:1145) om offentlig upphandling (LOU).

Arbetsuppgifter

Som upphandlare på SKR ansvarar du för hela upphandlingsprocessen. Du planerar för, driver och genomför upphandlingar och avrop från ramavtal i enlighet med LOU. SKR genomför främst upphandlingar av tjänster inom samtliga områden som SKR verkar inom. Exempel på sådana upphandlingar kan vara upphandlingar av högspecialiserade konsulttjänster inom analys, utvärdering samt process- och projektledning till specifika satsningar och utvecklingsprojekt. SKR genomför också upphandlingar inom IT för såväl varor som tjänster samt kontorsstödtjänster och andra kringtjänster. Som upphandlare ger du stöd och råd i upphandlings- och avtalstekniska frågor till kansliets medarbetare. En viktig uppgift och förutsättning i arbetet är att skapa förtroende, knyta kontakter och medverka till ett utvecklat samarbete inom kansliet.

I arbetet som upphandlare ingår ansvar för rapportering och uppföljning. Tillsammans med dina kollegor på upphandlingsfunktionen har du i uppdrag att säkerställa att upphandlingar och avrop sker i enlighet med gällande lagstiftning samt SKR:s administrativa rutiner och policys. Upphandlings­funktionen har också i uppdrag att skapa och utveckla SKR:s upphandlingsstrategier. Här har du möjlighet att bidra!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• några års erfarenhet av att självständigt planera, genomföra och utvärdera upphandlingar enligt LOU
• mycket goda kunskaper om LOU
• god analytisk förmåga
• samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning, YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling alternativt högskoleutbildning inom juridik eller ekonomi. Om du har erfarenhet av elektroniska upphandlingssystem och att genomföra upphandlingar elektroniskt är detta meriterande. Även erfarenhet av controller är meriterande.

Vi söker dig som med nyfikenhet, driv och uthållighet genomför upphandlingar tillsammans med chefer och medarbetare. Du är trygg och självgående i ditt arbete och anpassar dig med lätthet till förändrade förhållanden. Som upphandlare är du duktig på att lyssna in och förstå verksamhetens behov. Du ser möjligheter till förbättring och utveckling. Att samverka och skapa goda relationer är viktigt för dig.

Är det dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer: A921652
Vi behandlar ansökningar och intervjuar löpande. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 19 januari 2020.

I denna rekrytering samarbetar SKR med HRM Affärsutveckling. För mer information kring tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Lennart Rydén på mejl: lennart.ryden@hrmab.se eller ansvarig researcher Amanda Norstedt på mejl: amanda.norstedt@hrmab.se.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.


Sista ansökningsdag
19 januari 2020

Referensnummer
A921652

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb