Öckerö kommun söker Upphandlingsansvarig

 

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad skär-gårdskommun. Kommunikationerna är goda, från Nils Ericsonsplatsen når man Öckerö kommunhus på ca 50 minuter med snabbuss. Kommunen består av tio bebodda öar med ca 12 800 invånare.

Organisatoriskt är tjänsten placerad på Ekonomienheten som är en del av kommun-styrelsens förvaltning. Ekonomienheten består av åtta personer (ekonomer, administratörer och ekonomichef).

 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är kommunövergripande. Du ansvarar för hela upphandlingsprocessen, från marknadsanalys och upprättande av förfrågningsunderlag och genomförande av den formella upphandlingen. Som upphandlingsansvarig är ditt uppdrag att tillsammans med verksamhetsansvariga chefer genomdriva affärsmässiga upphandlingar för kommunens olika verksamheter och säkerställa att upphandlingarna sker på ett juridiskt korrekt sätt. Du fungerar även som internstöd i utbildning och rådgivning gällande upphandling. Din roll omfattar också deltagande i regionala nätverk i upphandlingsfrågor, främst kopplat till Göteborgs Stads förvaltning för inköp- och upphandling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och flerårig erfarenhet av offentligt upphandlingsarbete. Vi ser gärna att du har arbetat med upphandlingar knutna till samhällsbyggnadsverksamhet. Det är meriterande om du är certifierad upphandlare, har projektledarutbildning alternativt annan kvalificerad utbildning inom området offentlig upphandling.

För att lyckas i tjänsten behöver du vara en person med god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du ska kunna arbeta självständigt, med integritet och initiativrikedom, samt fungera som drivande i upphandlingsprocessen. Tjänstens många kontaktytor ställer även krav på hög servicekänsla, mycket god samarbetsförmåga samt kunna bygga och underhålla relationer och nätverk. För tjänsten krävs goda it-kunskaper och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-27
Referensnummer:   A704934

Välkommen att söka via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.
40/40

Kontaktperson

Håkan Eriksson
Ekonomichef
031-976272
hakan.eriksson@ockero.se

Fackliga företrädare

Dick Andersson
Vision
031-97 63 17
dick.andersson@ockero.se

Börje Karlsson
SACO
0736-89 11 45
borje.karlsson@ockero.se

Övrigt

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.