Folkhälsomyndigheten söker upphandlare med LOU-erfarenhet

Solna
Diarienr: 01349-2019-2.1.1

Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.

Vi erbjuder attraktiva villkor och spännande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Folkhälsomyndigheten är en arbetsplats som strävar efter att ge lika möjligheter till alla och att vara fri från diskriminering. Myndigheten har omkring 500 anställda och har sin verksamhet i Solna och Östersund.

Folkhälsomyndighetens upphandlare arbetar med ett stort spektrum av samhällsviktiga upphandlingar som innebär intressanta utmaningar. Främst upphandlas kvalificerade konsulttjänster, laboratorieutrustning samt läkemedel. Arbetet som upphandlare på Folkhälsomyndigheten är omväxlande och utvecklande samt ger stort utrymme för egna initiativ och stora möjligheter att påverka det framtida inköpsarbetet. Inom upphandlingsfunktionen råder en positiv och trivsam miljö och i nuläget består gruppen av två upphandlare i Östersund och en upphandlare i Solna.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan arbeta med att självständigt planera, leda och genomföra alla typer av upphandlingar enligt LOU samt genomföra avrop från ramavtal.
Som upphandlare kommer du även att formulera, kvalitetssäkra och följa upp avtal, ge råd och stöd till verksamheten samt genomföra interna utbildningar och informationsinsatser.

Din bakgrund och kompetens
Krav för anställning
Du har en högskoleutbildning inom relevanta områden, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Därutöver har du mycket goda kunskaper om gällande regler i LOU samt övriga tillämpliga bestämmelser och praxis på området. Du ska också ha flera års aktuell erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar enligt LOU. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av att upphandla olika typer av kvalificerade konsulttjänster eller erfarenhet av att upphandla inom områdena medicinteknik och mikrobiologi.

Dina egenskaper
Som upphandlare behöver du vara självständig, flexibel och ha en god samarbetsförmåga.
För att trivas med arbetet behöver du även ha ett strukturerat arbetssätt, en god prioriteringsförmåga och kunna kommunicera med verksamheten på ett bra sätt.

Om anställningen
Du kommer att anställas som handläggare med placering på vårt kontor i Solna. Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse. Befattningen innebär krigsplacering.

Anställningen (befattningen) är inplacerad i säkerhetsklass. Det betyder att innan du anställs vid Folkhälsomyndigheten kommer säkerhetsprövning och registerkontroll att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen (1996:627). Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Om enheten
Enheten för ekonomi och upphandling ansvarar för att myndigheten följer lagar, regler och förordningar avseende ekonomi och upphandling.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Christina Forss, telefon 010- 205 21 25.

Fackliga företrädare är för SACO Jim Werngren, telefon 010-205 24 79, och för ST Anita Ekner, telefon 010-205 24 50.

Vi undanber oss erbjudanden om hjälp med annonsering och rekrytering.

Ansökan
Välkommen med din ansökan till befattningen som upphandlare hos oss!
Ansök senast 2019-05-12 via ”Sök jobbet” i denna annons.
Arbetsgivarens diarienummer: 01349-2019-2.1.1


Sista ansökningsdag
2019-05-12

Arbetsgivarens diarienummer
01349-2019-2.1.1

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb