Upphandlare till Kungliga Operan

Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Hög kvalitet, Välkomnande, Orädd och Tidlös.

Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning på ca 500 miljoner kronor och ca 540 anställda. Med över 200 opera- och balettföreställningar, ett antal symfonikonserter och fler än 100 kammarmusikkonserter bjuder varje säsong på ett brett spektrum av musikupplevelser. Repertoaren spänner över flera sekler och innehåller både klassiska och nyskrivna verk.

VAD DU KOMMER ATT GÖRA

Som upphandlare på Kunglig Operan kommer du att bistå hela företaget med rådgivning och administrativt stöd vid Operans icke-konstnärliga inköp och anskaffningar utifrån LOU, Operans inköpspolicy samt andra regler och policys i anslutning till detta.

Arbetet omfattar hela processen från behovsanalys, framtagande av kravspecifikation och upprättande av förfrågningsunderlag till förvaltning av avtal och ramavtal. Upphandlingarna genomförs i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdarna.

Du förväntas också delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende hållbart värdeskapande, gemensamma processer och arbetsmetoder samt vara delaktig i Operans arbete kring förbättring av strategiskt inköpsarbete, kostnadseffektiviseringar i samband med inköp, inköpsrelaterade administrativa rutiner och dokument-/informationshantering.

Operan står inför att flytta till ett nytt produktionscenter, innefattande bland annat en större entreprenadupphandling av nya lokaler (ca 15 000 kvm) tillsammans med Dramaten. Entreprenadupphandlingen drar igång med annonsering direkt efter sommaren 2020 och med planerad byggstart 2021 och inflytt 2024. Du kommer att ha en viktig roll som upphandlare i detta projekt som troligen i perioder kommer att utgöra stor del av din arbetstid.

VAD DU BLIR EN DEL AV

Du kommer att arbeta självständigt inom en dynamisk verksamhet med cirka 120 olika yrkeskategorier som alla på olika sätt arbetar med att bidra till att Operans konstformer opera, balett och musik når ut till en så stor publik som möjligt.

Du kommer att arbeta nära och rapportera till chefsjuristen men även samarbeta självständigt med olika medarbetare inom flera projekt och avdelningar som har inköpsansvar t.ex. kommunikationsavdelningen, fastighetsavdelningen, IT-avdelningen, HR-avdelningen mm samt i övrigt ha kontakt med många olika av Operans avdelningar och medarbetare.

VEM DU ÄR

• Du har en akademisk examen eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, ekonomi, juridik eller annan, för tjänsten, relevant utbildning.
• Du förväntas ha upphandlarerfarenhet (LOU) med minst 3-5 år, ha goda ekonomiska kunskaper samt behärska svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av ett upphandlingsverktyg, exempelvis TendSign.
• Du förväntas vidare ha specialistkunskap och erfarenhet avseende entreprenadupphandlingar i enlighet med AMA AF/AB/ABT/ABK.
• Du har förmåga och ambition att kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ samt vara noggrann och strukturerad samt har ett gott omdöme och snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta, vara lyhörd och inge förtroende eftersom arbetet innefattar många kontakter på skilda nivåer inom Operan samt med leverantörer och andra externa parter.

ANSTÄLLNINGEN

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning.

INTRESSERAD?

För mer information om tjänsten, kontakta chefsjurist Helena Sköldborg, 08-7914301. Facklig representant är Sara Fällström, TF, som du når på 08-791 44 15.

Vi tar endast emot din ansökan via Sök jobbet-knappen i denna annons eller via vår hemsida www.operan.se/jobb. Bifoga CV samt ett personligt brev där du berättar om varför du söker den här tjänsten.

Sista ansökningsdag är 6 juli 2020.


Sista ansökningsdag
6 juli 2020

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb