Leverantören Martin & Servera arrangerar varje år en tävling för att lyfta hållbarhetsfrågor.
Temat för tävlingen 2019 är ”Öka Eko” och branschen utmanas att fortsätta öka inköpen av ekologiska och miljömärkta produkter.
– Många av våra kunder gör bra saker för att förbättra förutsättningarna för människor, djur och natur. Tävlingen är ett bra sätt att lyfta fram dessa fantastiska initiativ i ljuset, säger AnnaLena Norrman, hållbarhetsdirektör på Martin & Servera.
Tävlingen har två tävlingsklasser: kök inom vård, skola och omsorg, respektive kök på hotell, restaurang och caféer. Vinnaren i respektive klass kammar hem 25 000 kronor.
Tävlingen är öppen till och med januari 2019. Vinnaren presenteras till våren.
I dag är 32 procent av det som Martin & Servera levererar till offentlig sektor ekologiskt och miljömärkt. Målet är att andelen ska vara 40 procent år 2020. Målet för den privata restaurangmarknaden är satt till 15 procent, och där ligger andelen nu på 12 procent.
Tidigare i höst fick Martin & Servera i uppdrag av Jordbruksverket att skapa en e-learning som ska öka kunskapen om ekologiska livsmedel i offentlig sektor.
Utbildningen ska hjälpa politiker och tjänstemän, men också de som arbetar med matlagningen i offentlig verksamhet, till ökad kompetens om ekologiska livsmedel.
Kommentatorerna ansvarar för sina egna kommentarer