Många livsmedelsproducenter är missnöjda med på det sätt som offentlig upphandling fungerar. Av en enkät gjord bland medlemmar i Livsmedelsföretagen framgår att bara ett av åtta företag som säljer till den offentliga sektorn anser att upphandlingsprocedurerna fungerar bra.
Missnöje uttrycks bland annat mot att upphandlare lägger för lite vikt på kvalitet och smak.
Marie Söderqvist, vd för Livsmedelsföretagen, säger att de offentliga uppköpen upplevs som snårskog av krav och regler samt att de är tidskrävande och omständliga:
– Och lågt pris är nästan alltid prioriterat framför matkvalitet.
Branschens företag hoppas mycket det EU-direktiv som skall möjliggöra krav på djurskyddsstandarder, hållbarhet och produktionsmetoder.
– Det återstår för Sverige att implementera det nya direktivet så att vi kan får enklare och tydligare offentlig upphandlingsprocedur av livsmedel som leder till större smakupplevelser runt om i Sveriges alla sjukhus och skolmatsalar, säger Marie Söderqvist.
Av enkäten framgår också att den ”ekologiska beredskapen” är god. Industrin håller inte med om att tillgången på ekologiska livsmedel är för liten.
Idag har 80 procent av livsmedelsföretagen ekologiska produkter i sitt utbud. Av dessa företag svarar 34 procent att de skulle kunna öka leveranserna tämligen omgående, medan 64 procent anger att det skulle kunna göra det med viss eftersläpning.
Ointresse för kvalitet och smak
Offentlig upphandling av mat och dryck har fått för stort prisfokus och tar för liten hänsyn till kvalitet och smak. Det anser medlemmarna i bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen.
| 2014-08-22
Kommentatorerna ansvarar för sina egna kommentarer